Lenkki-munakoisovuoka

Lenkki-munakoisovuoka 1

Tuulahdus Kreikkaa munakoisovuoan muodossa. Perinteisestä munakoisovuoasta tämä versio eroaa siten, että täytteenä on käytetty runsaasti suomalaista lihaa sisältävää Kunnon lenkkimakkaraa. Lenkki-munakoisovuoka valmistuu näppärästi uunissa.

Ainekset

Lenkki-munakoisovuoka
  • 1 Kunnon lenkkimakkara luonnonkuoressa
  • 1-2 munakoisoa
  • 150 g juustoraastetta
  • 3 dl kermaa
Kastike
  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 800 g tomaattimurskaa
  • 1 rkl siirappia
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • ½ dl tuoretta basilikaa

Lenkki-munakoisovuoka — Ohje

  1. Leikkaa munakoisot ohuiksi kiekoiksi, ripottele päälle suolaa ja anna levätä puolisen tuntia.
  2. Valmista kastike: Pilko sipulit ja kuullota voissa, lisää tomaattimurska, siirappi ja tuore basilika sekä mausteet, hauduta hetken pannulla.
  3. Jätä kastike odottamaan ja kuivaa munakoisoviipaleet. Leikkaa lenkki viipaleiksi.
  4. Lado ainekset kerroksittain uunivuokaan ja laita päällimmäiseksi juustoraastetta.
  5. Kaada kerma juuston päälle. Paista 200 asteessa noin 50 minuuttia.
Kunnon lenkkimakkarat

”Mietittiin, että kyllähän niinkin perisuomalaisen tuotteen kuin lenkkimakkaran voi tehdä paremmin. Ja näin syntyi ajatus Kunnon lenkistä, jossa on erityisen paljon suomalaista lihaa ja niin vähän lisäaineita kuin mahdollista. Maistamalla me tätä itsekin testattiin ja hyväksi havaittiin.”

Robert, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit