Siirry sisältöön
Lenkki-munakoisovuoka

Lenkki-munakoisovuoka

Kunnon lenkki luonnonkuoressa 400 g

6

20min työaika | 1t 20min kokonaisaika

Keskitaso

Tuulahdus Kreikkaa munakoisovuoan muodossa. Perinteisestä munakoisovuoasta eli moussakasta tämä versio eroaa ennen kaikkea siten, että täytteenä on käytetty runsaasti suomalaista lihaa sisältävää Kunnon lenkkimakkaraa. Perunaton resepti on myös perinteistä moussakaa vaivattomampi. Lenkki-munakoisovuoka valmistuu näppärästi uunissa.

Ainekset

Lenkki-munakoisovuoka
Kastike
  • 2 kpl sipulia
  • 4 kpl valkosipulinkynttä
  • 800 g tomaattimurskaa
  • 1 rkl siirappia
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 0.5 dl tuoretta basilikaa

Ohje

Leikkaa munakoisot ohuiksi kiekoiksi, ripottele päälle suolaa ja anna levätä puolisen tuntia.

Valmista kastike: Pilko sipulit ja kuullota voissa, lisää tomaattimurska, siirappi ja tuore basilika sekä mausteet, hauduta hetken pannulla.

Jätä kastike odottamaan ja kuivaa munakoisoviipaleet. Leikkaa lenkki viipaleiksi.

Lado ainekset kerroksittain uunivuokaan ja laita päällimmäiseksi juustoraastetta.

Kaada kerma juuston päälle. Paista 200 asteessa noin 50 minuuttia.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 380 g
Energia 511 kJ / 123 kcal 1943 kJ / 468 kcal
Rasva 9.2 g 34.8 g
- josta tyydyttynyttä 3.7 g 13.9 g
Hiilihydraatit 4.5 g 17 g
- josta sokereita 3.7 g 13.9 g
Proteiini 5 g 18 g
Ravintokuitu 1.8 g 6.9 g
Suola 0.9 g 3.5 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Arkiruoka Helppo ruoka Kreikkalainen ruoka Pataruoat

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle