
Lenkki-munakoisovuoka
1h 20min (josta aktiivista 20min)
6
Keskitaso
Ainekset
Lenkki-munakoisovuoka
- 1 kpl Snellman Kunnon lenkki luonnonkuoressa 400 g
- 2 kpl munakoisoa
- 150 g juustoraastetta
- 3 dl kermaa
Kastike
- 2 kpl sipulia
- 4 kpl valkosipulinkynttä
- 800 g tomaattimurskaa
- 1 rkl siirappia
- 2 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- 0.5 dl tuoretta basilikaa
Ohje
- Leikkaa munakoisot ohuiksi kiekoiksi, ripottele päälle suolaa ja anna levätä puolisen tuntia.
- Valmista kastike: Pilko sipulit ja kuullota voissa, lisää tomaattimurska, siirappi ja tuore basilika sekä mausteet, hauduta hetken pannulla.
- Jätä kastike odottamaan ja kuivaa munakoisoviipaleet. Leikkaa lenkki viipaleiksi.
- Lado ainekset kerroksittain uunivuokaan ja laita päällimmäiseksi juustoraastetta.
- Kaada kerma juuston päälle. Paista 200 asteessa noin 50 minuuttia.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 380 g | |
---|---|---|
Energia | 511 kJ / 123 kcal | 1943 kJ / 468 kcal |
Rasva | 9.2 g | 34.8 g |
- josta tyydyttynyttä | 3.7 g | 13.9 g |
Hiilihydraatit | 4.5 g | 17 g |
- josta sokereita | 3.7 g | 13.9 g |
Proteiini | 5 g | 18 g |
Ravintokuitu | 1.8 g | 6.9 g |
Suola | 0.9 g | 3.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.