Hoppa till innehållet
Ugnsmums med länkkorv och aubergine

Ugnsmums med länkkorv och aubergine

Riktig länk i naturtarm 400 g

6

20min tillagningstid | 1h 20min total tid

Medel

En fläkt av Grekland i matvardagen. Aubergine utgör grunden för denna rätt, där fyllningen denna gång är Riktig länkkorv från Finland. Smidig att tillreda i ugnen.

Ingredienser

Ugnsmums med länkkorv och aubergine
Sås
  • 2 lök
  • 4 vitlökslyftor
  • 800 g tomatkross
  • 1 msk sirap
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 0.5 dl färsk basilika

Instruktioner

Skär auberginen till tunna puckar, strö salt över och låt vila i en halv timme.
Tillred såsen genom att hacka och glasera löken i smör, tillsätt tomatkross, sirap, färsk basilia och de övriga kryddorna och låt puttra en stund.
Låt såsen vila och torka av auberginepuckarna. Skala och skiva länkkorven.
Placera ingredienser turvis på varandra i en ugnsform och toppa med riven ost.
Häll slutligen grädde över helheten och grädda i 50 minuter i 200 grader.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 380 g
Energi 511 kJ / 123 kcal 1943 kJ / 468 kcal
Fett 9.2 g 34.8 g
- varav mättat fett 3.7 g 13.9 g
Kolhydrat 4.5 g 17 g
- varav sockerarter 3.7 g 13.9 g
Protein 5 g 18 g
Fiber 1.8 g 6.9 g
Salt 0.9 g 3.5 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan