Ugnsmums med länkkorv och aubergine

Lenkki-munakoisovuoka 1

En fläkt av Grekland i matvardagen. Aubergine utgör grunden för denna rätt, där fyllningen denna gång är Riktig länkkorv från Finland. Smidig att tillreda i ugnen.

Ingredienser

Ugnsmums
  • 1 pkt Riktig länk i naturtarm
  • 1-2 aubergine
  • 150 g riven ost
  • 3 dl grädde
Såsen
  • 2 lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 800 g tomatkross
  • 1 msk sirap
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • ½ dl färsk basilika

Ugnsmums med länkkorv och aubergine — Gör så här

  1. Skär auberginen till tunna puckar, strö salt över och låt vila i en halv timme.
  2. Tillred såsen genom att hacka och glasera löken i smör, tillsätt tomatkross, sirap, färsk basilia och de övriga kryddorna och låt puttra en stund.
  3. Låt såsen vila och torka av auberginepuckarna. Skala och skiva länkkorven.
  4. Placera ingredienser turvis på varandra i en ugnsform och toppa med riven ost.
  5. Häll slutligen grädde över helheten och grädda i 50 minuter i 200 grader.
Riktig lankkorv

”Vi tänkte att även en riktigt traditionell finländsk produkt som länkkorven kan bli ännu bättre. På så sätt uppstod idén om Riktig länkkorv, som innehåller rikligt med finländskt kött och så lite tillsatsämnen som möjligt. Vi provsmakade oss fram och kunde konstatera att slutresultatet blev mycket bra!”

Robert, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer