Hoppa till innehållet
Ugnsomelett

Ugnsomelett

Extramör skinka 300 g

4

10min tillagningstid + 40min total tid

Lätt

Ugnsomelett, frittata är lätt att tillreda. Använd dina favoritingredienser,makaronerna kan du lämna bort, och ersätta dem med något annat. Herr Snellmans recept, varsågod!

Ingredienser

Ugnsomelett
  • 8 ägg
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1 rödlök
  • 1 pkt Snellman Extramör skinka 300 g
  • 100 g broccoli
  • 2 dl kokta makaroner
  • 150 g emmental ost, riven
  • 1 tsk grovmald svartpeppar
  • 1 tsk salt

Instruktioner

Hacka skinkan och löken. Skär broccolin i mindre bitar. Bryn löken i smör om du vill. Blanda ägg och grädde, tillsätt de övriga ingredienserna och häll i en smörd ugnsform. Grädda i 220 grader ca 30 min eller tills äggen har stelnat.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 280 g
Energi 616 kJ / 148 kcal 1724 kJ / 414 kcal
Fett 9.7 g 27 g
- varav mättat fett 4.4 g 12.4 g
Kolhydrat 1.1 g 3.2 g
- varav sockerarter 0.7 g 1.9 g
Protein 14 g 40 g
Fiber 0.5 g 1.3 g
Salt 1.2 g 3.5 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan