Ugnsomelett

Uunimunakas eli frittata

Ugnsomelett, frittata är lätt att tillreda. Här lite förslag på vad du kan använda som fyllning. Använd dina favoritingredienser, makaronerna kan du lämna bort utan att ersätta dem med något annat. Herr Snellmans recept, varsågod!

4

Ingredienser

  • 8 ägg
  • 1 dl grädde eller mjölk
  • 1 rödlök
  • 300 g Extramör skinka
  • 100 g broccoli
  • 2 dl kokta makaroner
  • 150 g emmentalost, riven
  • 1 tsk grovmald svartpeppar
  • 1 tsk salt

Ugnsomelett — Gör så här

  1. Hacka skinkan och löken. Skär broccolin i mindre bitar. Bryn löken i smör om du vill. Blanda ägg och grädde, tillsätt de övriga ingredienserna och häll i en smord ugnsform. Grädda i 220 grader ca 30 min eller tills äggen har stelnat.
Palagg-Traditionella helköttsuppskärningar

”Traditionella smörgåspålägg har varit finländarnas favoriter genom tiderna och därför vill vi göra dem så bra vi bara kan. Natriumglutamat tog vi helt bort ur våra produkter redan för flera år sedan och började använda mer finländskt kött. Vi har både orökta smörgåspålägg och pålägg rökta med äkta alspån.”

Ove, Produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer