Uunimunakas eli frittata
Uunimunakas on helppo valmistaa ja paistuu kätevästi itsekseen uunissa. Alla on ehdotus täytteistä, mutta voit hyvin vaihdella niitä oman makusi mukaan. Esimerkiksi makaronit voi hyvin jättää pois korvaamatta niitä millään, mutta niiden kanssa frittata on hieman ruokaisampi.
Tarjoile herkullinen ja täyttävä uunimunakas vaikkapa viikonlopun aamiaisena tai iltapalana. Ohessa Herra Snellmanin resepti, olkaa hyvät!
Ainekset
-
- 8 kananmunaa
- 1 dl kermaa tai maitoa
- 1 punainen sipuli
- 300 g Ylikypsää kinkkua
- 100 g parsakaalia
- 2 dl keitettyjä makaroneja
- 150 g emmental juustoraastetta
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 tl suolaa
Uunimunakas eli frittata — Ohje
-
- Pilko kinkku ja parsakaali. Hienonna sipuli ja kuullota voissa (voi myös jättää kuullottamatta).
- Sekoita kananmunat ja kerma, lisää muut ainekset ja kaada voideltuun vuokaan.
- Kypsennä frittata uunissa 220 asteessa noin 30 min, tai kunnes se on hyytynyt.
”Perinteiset leikkeleet on olleet suomalaisten suosikkeja vuodesta toiseen ja siksi me halutaan tehdä ne niin hyvin kuin osataan. Natriumglutamaatti me jätettiin kokonaan pois jo vuosia sitten ja alettiin käyttämään enemmän suomalaista lihaa. Näitähän löytyy ilman savustusta ja sitten myös aidoilla leppälastuilla savustettuna.”
Ove, tuotekehittäjä