Hoppa till innehållet
Ungsbakad potatis med bacon

Ungsbakad potatis med bacon

Riktig bacon 150 g

4

50min total tid

Lätt

Baconfyllda ugnsbakade potatisar är enkel och mättande vardagsmat som alla gillar. Visste du att Herr Snellmans bacon är äkta finländskt bacon? Det tillverkas nämligen av finländskt kött i Jakobstad.

Ingredienser

Ungsbakad potatis med bacon
  • 1 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
  • 2 söt potatis
  • 1 msk olja
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk sirap
  • 0.5 dl finhackade färsk timjan
  • 100 g riven ost

Instruktioner

Värm ugnen till 200 grader. Dela de tvättade och yttorkade bataterna eller ugnspotatisarna i halvor på långsidan.
Smörj plåten med olja, strö över salt och peppar och ringla över tunna sirapsränder. Sätt batat- eller potatishalvorna med skärsidan nedåt på plåten. Stek i ugn i ca 30 minuter.
Testa om de är färdiga med en gaffel eller spetsen av en kniv. Ta plåten ur ugnen, låt stå och svalna en stund och gröp sedan ut innehållet utan att söndra potatisskalen.
Höj ugnstemperaturen till 250 grader. Stek hackad bacon krispigt och blanda baconet med potatismassan.
Tillsätt hackad timjan och riven ost. Blanda försiktigt och fördela ut fyllningen i skalen.
Gratinera i ugn ca 10 minuter. Avnjut med en sallad.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 130 g
Energi 1089 kJ / 262 kcal 1416 kJ / 340 kcal
Fett 17.6 g 22.8 g
- varav mättat fett 6.9 g 8.9 g
Kolhydrat 12.6 g 16.4 g
- varav sockerarter 6.1 g 7.9 g
Protein 11 g 15 g
Fiber 1.9 g 2.4 g
Salt 1.6 g 2.1 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan