Ungsbakad potatis med bacon
4
50min total tid
Lätt
Ingredienser
Ungsbakad potatis med bacon
- 1 pkt Snellman Riktig bacon 150 g
- 2 söt potatis
- 1 msk olja
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 msk sirap
- 0.5 dl finhackade färsk timjan
- 100 g riven ost
Instruktioner
Värm ugnen till 200 grader. Dela de tvättade och yttorkade bataterna eller ugnspotatisarna i halvor på långsidan.
Smörj plåten med olja, strö över salt och peppar och ringla över tunna sirapsränder. Sätt batat- eller potatishalvorna med skärsidan nedåt på plåten. Stek i ugn i ca 30 minuter.
Testa om de är färdiga med en gaffel eller spetsen av en kniv. Ta plåten ur ugnen, låt stå och svalna en stund och gröp sedan ut innehållet utan att söndra potatisskalen.
Höj ugnstemperaturen till 250 grader. Stek hackad bacon krispigt och blanda baconet med potatismassan.
Tillsätt hackad timjan och riven ost. Blanda försiktigt och fördela ut fyllningen i skalen.
Gratinera i ugn ca 10 minuter. Avnjut med en sallad.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 130 g | |
---|---|---|
Energi | 1089 kJ / 262 kcal | 1416 kJ / 340 kcal |
Fett | 17.6 g | 22.8 g |
- varav mättat fett | 6.9 g | 8.9 g |
Kolhydrat | 12.6 g | 16.4 g |
- varav sockerarter | 6.1 g | 7.9 g |
Protein | 11 g | 15 g |
Fiber | 1.9 g | 2.4 g |
Salt | 1.6 g | 2.1 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.