Siirry sisältöön
Pekonilla täytetyt uunibataatit

Pekonilla täytetyt uunibataatit

Kunnon pekoni 150 g

4

50min kokonaisaika

Helppo

Täytetyt uunibataatit on helppo ja täyttävä arkiruoka, joka maistuu kaikenikäisille. Ja mikäpä sopisikaan täytteeksi paremmin kuin 100 % suomalaisesta lihasta Suomessa tehty Kunnon Pekoni. Pitkälti käsityönä valmistamamme Kunnon pekoni on ainutlaatuisen murea ilman lisättyä vettä tai fosfaattia. Ps. Reseptin pekonitäyte sopii mainiosti myös uuniperunoihin!

Ainekset

Pekonilla täytetyt uunibataatit
  • 1 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
  • 2 kpl bataattia
  • 1 rkl öljyä
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 1 rkl siirappia
  • 0.5 dl silputtua timjamia
  • 100 g juustoraastetta

Ohje

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Halkaise pestyt ja pintakuivatut bataatit tai uuniperunat pitkittäin.

Voitele pelti öljyllä, ripottele suolaa ja pippuria päälle ja valuta ohuet siirappiraidat.

Aseta bataatti- tai perunapuolikkaat leikkauspinta alaspäin pellille. Paista uunissa noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyys haarukalla tai veitsenkärjellä.

Ota pelti uunista, anna jäähtyä hetken aikaa ja koverra pehmeä sisus irti kuorta rikkomatta.

Nosta uunin lämpötila 250 asteeseen.

Paista silputtu pekoni rapeaksi ja kaada silppu koverretun sisuksen joukkoon. Lisää timjami ja juustoraaste, sekoita kevyesti nostellen ja annostele täyte kuoriin takaisin.

Gratinoi uunissa noin 10 minuuttia. Nauti salaatin kanssa.

Vinkki!

Ota testiin myös uuniperunat kinkku- ja meetvurstitäytteillä!

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 130 g
Energia 1089 kJ / 262 kcal 1416 kJ / 340 kcal
Rasva 17.6 g 22.8 g
- josta tyydyttynyttä 6.9 g 8.9 g
Hiilihydraatit 12.6 g 16.4 g
- josta sokereita 6.1 g 7.9 g
Proteiini 11 g 15 g
Ravintokuitu 1.9 g 2.4 g
Suola 1.5 g 1.9 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle