Pekonilla täytetyt uunibataatit
50min
4
Helppo
Ainekset
Pekonilla täytetyt uunibataatit
- 1 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
- 2 kpl bataattia
- 1 rkl öljyä
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 1 rkl siirappia
- 0.5 dl silputtua timjamia
- 100 g juustoraastetta
Ohje
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Halkaise pestyt ja pintakuivatut bataatit tai uuniperunat pitkittäin.
Voitele pelti öljyllä, ripottele suolaa ja pippuria päälle ja valuta ohuet siirappiraidat.
Aseta bataatti- tai perunapuolikkaat leikkauspinta alaspäin pellille. Paista uunissa noin 30 minuuttia. Kokeile kypsyys haarukalla tai veitsenkärjellä.
Ota pelti uunista, anna jäähtyä hetken aikaa ja koverra pehmeä sisus irti kuorta rikkomatta.
Nosta uunin lämpötila 250 asteeseen.
Paista silputtu pekoni rapeaksi ja kaada silppu koverretun sisuksen joukkoon. Lisää timjami ja juustoraaste, sekoita kevyesti nostellen ja annostele täyte kuoriin takaisin.
Gratinoi uunissa noin 10 minuuttia. Nauti salaatin kanssa.
Vinkki!
Ota testiin myös uuniperunat kinkku- ja meetvurstitäytteillä!
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 130 g | |
---|---|---|
Energia | 1089 kJ / 262 kcal | 1416 kJ / 340 kcal |
Rasva | 17.6 g | 22.8 g |
- josta tyydyttynyttä | 6.9 g | 8.9 g |
Hiilihydraatit | 12.6 g | 16.4 g |
- josta sokereita | 6.1 g | 7.9 g |
Proteiini | 11 g | 15 g |
Ravintokuitu | 1.9 g | 2.4 g |
Suola | 1.6 g | 2.1 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.