Venetiansk lever
4
40min total tid
Medel
Ingredienser
Venetiansk lever
- 500 g Snellman Nötlever i bit ca 500 g
- 2 lök
- 2 msk smör
- 3 msk olivolja
- 0.5 kruka salvia
- 1 dl vitt vin
- 1 msk köttfond
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Instruktioner
Ta bort hinnorna av levern och skär den i tunna, ganska små skivor
Skala och skär löken i skivor. Plocka bladen av salvian
Hetta upp smöret och oljan i en stekpanna på medeltemperatur. Tillsätt lökskivorna och låt dem sjuda tills de är gyllenbruna. Tillsätt salviabladen. Blanda
Lyft stekpannan av spisen ett ögonblick och skjut lökblandningen till ena sidan av stekpannan. Sätt tillbaka stekpannan på den heta plattan och lägg leverskivorna i pannan. Stek dem snabbt färdiga på båda sidorna
Häll i vitvinet och köttfonden, blanda om. Krydda och servera genast med potatismos som kryddats med vitlök och örter.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 180 g | |
---|---|---|
Energi | 740 kJ / 178 kcal | 1332 kJ / 320 kcal |
Fett | 12 g | 21.6 g |
- varav mättat fett | 3.7 g | 6.7 g |
Kolhydrat | 4.4 g | 7.9 g |
- varav sockerarter | 0.9 g | 1.6 g |
Protein | 13 g | 23 g |
Fiber | 0.4 g | 0.7 g |
Salt | 1.1 g | 2 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.