
Maksaa venetsialaiseen tapaan
40min
4
Keskitaso
Ainekset
Maksaa venetsialaiseen tapaan
- 500 g Snellman Naudan maksapala n. 500 g
- 2 kpl sipulia
- 2 rkl voita
- 3 rkl oliiviöljyä
- 0.5 kpl ruukkua salviaa
- 1 dl valkoviiniä
- 1 rkl lihafondia
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
Ohje
Poista maksasta kalvot ja leikkaa se ohuiksi, melko pieniksi viipaleiksi
- Kuori ja viipaloi sipulit. Nypi salvia
-
Kuumenna voi ja öljy paistinpannulla keskilämmöllä. Lisää sipuliviipaleet ja hauduta ne kullankeltaisiksi. Lisää salvianlehdet. Sekoita
-
Nosta pannu hetkeksi liedeltä ja työnnä sipuliseos pannun toiselle reunalle. Laita pannu takaisin kuumalle levylle ja lisää maksaviipaleet. Paista ne molemmin puolin nopeasti kypsiksi
-
Lisää valkoviini ja lihafondi, sekoita. Mausta ja tarjoa heti valkosipulilla ja yrteillä maustetun perunasoseen kanssa.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 180 g | |
---|---|---|
Energia | 740 kJ / 178 kcal | 1332 kJ / 320 kcal |
Rasva | 12 g | 21.6 g |
- josta tyydyttynyttä | 3.7 g | 6.7 g |
Hiilihydraatit | 4.4 g | 7.9 g |
- josta sokereita | 0.9 g | 1.6 g |
Proteiini | 13 g | 23 g |
Ravintokuitu | 0.4 g | 0.7 g |
Suola | 1.1 g | 2 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.