Maksaa venetsialaiseen tapaan

Maksaa venetsialaiseen tapaan 1

Tuo Italian makuja keittiöösi tällä perinteisellä Venetsialaisella reseptillä! Tämä maksaresepti on jokapäiväistä arkiruokaa Venetsiassa, mutta se sopii hyvin suomalaiseen keittiöön, joko arki- tai viikonloppuruoaksi.

3

Ainekset

  • 500 g Naudan maksaa
  • 2 sipulia
  • 2 rkl voita
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • nippu salviaa
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 rkl lihafondia
  • suolaa
  • mustapippuria

Maksaa venetsialaiseen tapaan — Ohje

  1. Poista maksasta kalvot ja leikkaa se ohuiksi, melko pieniksi viipaleiksi
  2. Kuori ja viipaloi sipulit. Nypi salvia
  3. Kuumenna voi ja öljy paistinpannulla keskilämmöllä. Lisää sipuliviipaleet ja hauduta ne kullankeltaisiksi. Lisää salvianlehdet. Sekoita
  4. Nosta pannu hetkeksi liedeltä ja työnnä sipuliseos pannun toiselle reunalle. Laita pannu takaisin kuumalle levylle ja lisää maksaviipaleet. Paista ne molemmin puolin nopeasti kypsiksi
  5. Lisä valkoviini ja lihafondi, sekoita. Mausta ja tarjoa heti valkosipulilla ja yrteillä maustetun perunasoseen kanssa.

Arvioi

Jaa

Kommentit