
Venetiansk lever
40min
4
Medel
Vem kan väl säga nej till lite italienskt på tallriken nu och då? Detta leverrecept är vardagligt i kanalstaden Venedig, men passar ypperligt finska hem, såväl i vardagen som till helgerna!
Ingredienser
Venetiansk lever
- 500 g Snellman Nötlever i bit ca 500 g
- 2 lök
- 2 msk smör
- 3 msk olivolja
- 0.5 kruka salvia
- 1 dl vitt vin
- 1 msk köttfond
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Instruktioner
- Ta bort hinnorna av levern och skär den i tunna, ganska små skivor
- Skala och skär löken i skivor. Plocka bladen av salvian
- Hetta upp smöret och oljan i en stekpanna på medeltemperatur. Tillsätt lökskivorna och låt dem sjuda tills de är gyllenbruna. Tillsätt salviabladen. Blanda
- Lyft stekpannan av spisen ett ögonblick och skjut lökblandningen till ena sidan av stekpannan. Sätt tillbaka stekpannan på den heta plattan och lägg leverskivorna i pannan. Stek dem snabbt färdiga på båda sidorna
- Häll i vitvinet och köttfonden, blanda om. Krydda och servera genast med potatismos som kryddats med vitlök och örter.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 180 g | |
---|---|---|
Energi | 740 kJ / 178 kcal | 1332 kJ / 320 kcal |
Fett | 12 g | 21.6 g |
- varav mättat fett | 3.7 g | 6.7 g |
Kolhydrat | 4.4 g | 7.9 g |
- varav sockerarter | 0.9 g | 1.6 g |
Protein | 13 g | 23 g |
Fiber | 0.4 g | 0.7 g |
Salt | 1.1 g | 2 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
Vem kan väl säga nej till lite italienskt på tallriken nu och då? Detta leverrecept är vardagligt i kanalstaden Venedig, men passar ypperligt finska hem, såväl i vardagen som till helgerna!