Venetiansk lever

Maksaa venetsialaiseen tapaan 1

Vem kan väl säga nej till lite italienskt på tallriken nu och då? Detta leverrecept är vardagligt i kanalstaden Venedig, men passar ypperligt finska hem, såväl i vardagen som till helgerna!

4

Ingredienser

  • 500 g nötlever
  • 2 lökar
  • 2 msk smör
  • 3 msk olivolja
  • en nypa salvia
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk köttfond
  • salt
  • svartpeppar

Venetiansk lever — Gör så här

  1. Ta bort hinnorna av levern och skär den i tunna, ganska små skivor
  2. Skala och skär löken i skivor. Plocka bladen av salvian
  3. Hetta upp smöret och oljan i en stekpanna på medeltemperatur. Tillsätt lökskivorna och låt dem sjuda tills de är gyllenbruna. Tillsätt salviabladen. Blanda
  4. Lyft stekpannan av spisen ett ögonblick och skjut lökblandningen till ena sidan av stekpannan. Sätt tillbaka stekpannan på den heta plattan och lägg leverskivorna i pannan. Stek dem snabbt färdiga på båda sidorna
  5. Häll i vitvinet och köttfonden, blanda om. Krydda och servera genast med potatismos som kryddats med vitlök och örter.

Rate

Dela

Kommentarer