Siirry sisältöön
Grillikylki naturell

Grillikylki naturell

Grillikylki on annos, joka maistuu monille. Eikä ihme, onhan se niin mureaa ja maukasta. Näitä ohjeita noudattamalla saat aikaiseksi herkullisen rosmariinisuolatun grillikyljen. Tämän annoksen valmistaminen vaatii hieman aikaa ja vaivaa, mutta on takuulla kaiken vaivan väärti.

Rosmariinisuolattu grillikylki:

n. 900 g Maatiaispossun grillikylkeä

Mausteseos:

1 rkl gourmetsuolaa

2 tl silputtua rosmariinia

Marinadi:

1 dl öljyä

½ dl soijaa

½ dl ruoko-tai fariinisokeria

1 tl gourmetsuolaa

1 tl silputtua rosmariinia

2 tl karkeaa Dijon-sinappia

Valmistusohjeet:

1. Hiero lihan pinta sormisuolalla, jonka joukkoon olet silpunnut tuoretta rosmariinia. Anna lihan suolautua huoneenlämmössä tunnin ajan.

2. Sekoita marinadin ainekset ja kaada kastike lihan päälle uunivuokaan.

3. Kypsennä grillikylkeä 250 asteessa noin 10 minuuttia. Laske uunin lämpötila 150 asteeseen ja jatka kypsentämistä parin tunnin ajan.

4. Leikkaa jäähtynyt grillikylki annospaloiksi. Kuumenna lihaa uunissa tai grillissä kunnes liha on saanut rapean pinnan ja kauniin värin.