Leikkeiden valmistus
Leivitys eli paneeraus eli panerointi tarkoittaa ruoka-aineen kastamista jauhoihin ennen paistamista. Kahteen kertaan leivitettäessä liha kastetaan jauhotuksen jälkeen kevyesti vatkattuun kananmunaan ja sen jälkeen korppujauhoon. Tätä kutsutaan leivittämiseksi à l´anglaise eli englantilaiseen tapaan. Tämän jälkeen leike paistetaan kypsäksi runsaassa rasvassa.
Paneroitu porsaanleike
- 4 viipaletta (á 150 g) porsaan ulkofileetä
- suolaa, pippuria
Leivitys:
- 1 dl vehnäjauhoja
- 2 kananmunaa
- 2 dl korppujauhoja
- Paistamiseen:
- voita ja kasvisöljyä
Valmistusohjeet:
1. Pane 1 ½ cm paksuinen possun ulkofileeviipale pakastepussiin tai kahden elintarvikemuovin väliin. Nuiji sitten pihvit hellästi noin puolen sentin paksuisiksi, ohuiksi pihveiksi. Leikkeestä tulisi tulla kooltaan noin kolminkertainen.
3. Mausta liha suolalla ja pippurilla. Pyöräytä vehnäjauhoissa, kasta kevyesti vatkatussa munassa ja lopuksi pyöräytä leike korppujauhoissa. Anna leikkeiden kuivahtaa vartin verran ennen paistamista, jotta panerointi kiinnittyy lihaan.
4. Kuumenna pannussa tilkka öljyä ja ruokalusikallinen voita. Kun öljyn pinta väreilee ja rasva hieman ruskistuu, on pannu tarpeeksi kuuma. Paista leikkeet molemmin puolin, noin pari minuuttia puoleltaan. Tarjoa heti.