Naudan sisäfileen paistaminen kokonaisena uunissa
Vaadittava aika: 2 tuntia
Naudan sisäfileen paistaminen vaatii hieman vaivaa, mutta sen tarjoama makuelämys on kaiken vaivan väärti. Naudan sisäfileen paistaminen uunissa on helppoa, kunhan vain ottaa huomioon muutaman seikan. Liha kannattaa esimerkiksi ottaa huoneenlämpöön vähintään tunti ennen paistamista ja on tärkeää myös antaa lihan vetäytyä foliossa vähintään 15 minuuttia paiston jälkeen. Katso helpot vinkit, joilla kokonainen naudan sisäfilee uunissa onnistuu.
- Ota huoneenlämpöön
Ota sisäfilee huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen paistamista, mieluimmin jo aikaisemmin. Kuivaa pinta ja mausta se hieromalla pintaan suolaa ja pippuria. Sido filee halutessasi, mutta se ei ole välttämätöntä. Sidotusta fileestä saat leikatessa tasakokoisia paloja.
- Ruskista pitkät sivut
Ruskista lihan pinta pannulla tai grillissä.
- Ruskista fileen päät
Muista ruskistaa myös fileen päät
- Kääri folioon
Kääri filee alumiinifolioon ja työnnä paistolämpömittari lihaan fileen paksummasta päästä. Voit kypsentää fileen myös ilman foliota.
- Kypsennä uunissa
Kypsennä fileetä 125-150 asteissa uunissa kunnes lihalämpömittari osoittaa haluttua lämpötilaa. Liha on raaka kun sisälämpö on n. 53 astetta, medium, kun mittari näyttää 55–57 ja täysin kypsä 65–68 asteisena. Anna lihan vetäytyä foliossa vähintään 15 minuutta, jotta lihan sisälämpötila tasaantuu ja mehukkuus säilyy. Lihan sisälämpötila nousee vetäytymisaikana vielä noin viisi astetta.
- Tarjoile
Tarjoa naudan sisäfilee kokonaisena tai valmiiksi viipaloituna.
Katso myös: Naudan sisäfileen kypsyysasteet