Naudan sisäfileepihvin kypsyysasteet

21.02.2014

Naudan sisäfileepihvin voi valmistaa eri kypsyysasteilla omien makumieltymysten mukaan. Nämä kypsyysasteet ovat verinen eli raw, rosee eli medium sekä kypsä eli well done. Alta voi lukea mistä eri kypsyysasteen voi päätellä.

Naudan sisäfileepihvin kypsyysasteet:

 

Naudan sisäfilee

Verinen eli raw
50-53 astetta, tumman punainen sisältä
Paistoaika: 1-2 minuuttia/puoli

Rosee eli medium
55-57 astettta, sisältä punertava,  roseeksi jätetty pihvi on mehevä ja murea.
Paistoaika: 2-3 minuuttia/puoli

Kypsä eli well done
70 astetta, kypsä pihvi on sisältä harmaa
Paistoaika: 4-5 minuuttia /puoli

Pihvin paisto näppituntumalla

Verinen: Pihvi tuntuu samalta kuin peukalon alla suuri lihas rentoutuneena = pihvi on sisältä rare

Naudansisäfileen kyspyys

Rosee: Laita kevyesti peukalo ja keskisormi yhteen, tunnustele miltä lihas nyt tuntuu = pihvi on sisältä medium.

Naudansisäfileen kyspyys

Kypsä: Laita kevyesti peukalo ja pikkusormi yhteen, tunnustele miltä lihas nyt tuntuu = pihvi on well done.

Naudansisäfileen kyspyys