Pihvin kypsyysasteet naudan sisäfileelle
Naudan sisäfileepihvin voi valmistaa eri kypsyysasteilla omien makumieltymysten mukaan. Lihan kypsyysasteet ovat verinen eli rare, rosee eli medium sekä kypsä eli well done. Alta voi lukea mistä eri kypsyysasteen voi päätellä.
Naudan sisäfileepihvin kypsyysasteet:
Verinen eli rare
50-53 astetta, tumman punainen sisältä
Paistoaika: 1-2 minuuttia/puoli
Medium eli rosee
55-57 astetta, sisältä punertava, roseeksi jätetty pihvi on mehevä ja murea.
Paistoaika: 2-3 minuuttia/puoli
Kypsä eli well done
70 astetta, kypsä pihvi on sisältä harmaa
Paistoaika: 4-5 minuuttia /puoli
Pihvin paisto näppituntumalla
Verinen: Pihvi tuntuu samalta kuin peukalon alla suuri lihas rentoutuneena = pihvi on sisältä rare
Medium: Laita kevyesti peukalo ja keskisormi yhteen, tunnustele miltä lihas nyt tuntuu = pihvi on sisältä medium.
Kypsä: Laita kevyesti peukalo ja pikkusormi yhteen, tunnustele miltä lihas nyt tuntuu = pihvi on well done.
Pihvi on kokonaan kypsä sisälämpötilan kohottua 70 asteeseen tai silloin kuin pihvi ei enää punerra vaan on sisältä kokonaan harmaan värinen. Kypsää pihviä paistetaan 4-5 minuuttia per puoli.
Pihvi on kypsyysasteeltaan medium silloin kun liha on sisältä kiinteää mutta väriltään vielä punertavan harmaata. Sisälämpötila on 55-57 astetta. Medium-pihvin paistoaika on 2-3 minuuttia per puoli.
Sisältä verinen eli kypsyysasteen rare pihvi saadaan paistamalla 1-2 minuuttia per puoli, jolloin pihvin sisälämpötila kohoaa vain 50-53 asteeseen.