Pippuripihvin paistaminen

21.02.2014

Pippuripihvi on klassikkopihvi, joka ei juuri esittelyjä kaipaa. Sen sijaan sen valmistamisessa kannattaa ottaa huomioon muutama seikka, jotta annoksesta tulee nimensä veroinen. Katso ohje pippuripihvin paistamiseen kokonaisuudessaan alta.

Pippuripihvin paistaminen

  1. Ota pihvit huoneenlämpöön

    Nosta pihvit huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Rouhi lautaselle reilusti mustapippuria tai pippuriseosta. Muotoile pihvit kevyesti pyöreiksi. Pyöräytä pihvin reunat pippuriseoksessa.

  2. Paista öljyn ja voin seoksessa

    Kuumenna pannussa tilkka öljyä ja nokare voita. Kun öljyn pinta väreilee ja rasva hieman ruskistuu on pannu tarpeeksi kuuma. Paista pippuripihvit kuumalla pannulla.

  3. Anna levätä ennen tarjoilua

    Anna pippuripihvin levätä noin kymmenen minuuttia ennen annoksen tarjoilua.

Kokeile myös pippuripihviä jauhelihasta – yksinkertaisen mutta helpon reseptin löydät täältä.