![Pippuripihvin paistaminen](https://cdn.snellman.fi/app/uploads/2022/06/snellman---lihamestarin-vinkit-14-0.jpg?format=webp&fit=cover)
Pippuripihvin paistaminen
Pippuripihvi on klassikkopihvi, joka ei juuri esittelyjä kaipaa. Sen sijaan sen valmistamisessa kannattaa ottaa huomioon muutama seikka, jotta annoksesta tulee nimensä veroinen. Katso ohje pippuripihvin paistamiseen kokonaisuudessaan alta.
- Ota pihvit huoneenlämpöön
Nosta pihvit huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistamista. Rouhi lautaselle reilusti mustapippuria tai pippuriseosta. Muotoile pihvit kevyesti pyöreiksi. Pyöräytä pihvin reunat pippuriseoksessa.
- Paista öljyn ja voin seoksessa
Kuumenna pannussa tilkka öljyä ja nokare voita. Kun öljyn pinta väreilee ja rasva hieman ruskistuu on pannu tarpeeksi kuuma. Paista pippuripihvit kuumalla pannulla.
- Anna levätä ennen tarjoilua
Anna pippuripihvin levätä noin kymmenen minuuttia ennen annoksen tarjoilua.
Kokeile myös pippuripihviä jauhelihasta – yksinkertaisen mutta helpon reseptin löydät täältä.