Siirry sisältöön
Porsaan sisäpaistin valmistusvinkki

Porsaan sisäpaistin valmistusvinkki

Porsaan sisäpaisti maistuu murealta ja mehevältä, kun sen valmistaa oikein. Jotta valmistuminen sujuisi parhaalla mahdollisella tavalla kannattaa kiinnittää huomiota esimerkiksi lihan maustumiseen ja sen leikkaamiseen. Katso ohjeet porsaan sisäpaistin valmistukseen kokonaisuudessaan alta.

Valmistusohjeet:

 

 

1. Mausta porsaan sisäpaisti karkealla merisuolalla ja mieleisilläsi mausteilla. Anna maustua huoneenlämmössä 1-2 tuntia.

 

 

2. Sido paisti. Pyöräytä puuvillanaru paistin ympäri ja sido kiinni umpisolmulla. Jätä narua toiseenkin päähän pätkä sitomista varten. Tee lenkki pitkästä narusta ja se pyöräytä paistin alta. Pujota naru edelliseen lenkkiin ja kiristä sidos paikalleen. Jatka samalla tavalla koko paistin matkalta. Vedä naru vielä paistin alta pituussuuntaisesti ja kiinnitä alkukohtaan umpisolmulla.

 

 

3. Pane paistiin lihalämpömittari ja kypsennä paistia 150 asteisessa uunissa kunnes mittari näyttää 77 astetta. Kääri paisti folioon ja anna sen vetäytyä vähintään 15 minuuttia ennen tarjoilua. Sisälämpötila nousee tänä aikana noin viisi astetta.

 

 

4. Tarkista lihasyiden suunta ja leikkaa paistista viipaleita poikkisyin. Näin saat mureita viipaleita.