Siirry sisältöön
Porsaan ulkofileerulla

Porsaan ulkofileerulla

Porsaan ulkofileestä teet monia eri  herkkuja. Voit käyttää fileen paistina, tehdä siitä pihvejä, kuutioita tai vaikka suikaleita, mutta voit myös tehdä siitä täytetyn rullan mielitäytteilläsi.

Tässä helppo vinkki kuinka teet täytetyn rullan. Rullan voin täyttää lähes millä tahansa; käytä juustoja, paprikaa, tomaattia tai vaikkapa vain lempimaustettasi.

Valmistusohjeet:

 

 

1. Leikkaa porsaan ulkofilee levyksi. Tee ensimmäinen viilto, älä leikkaa läpi, käännä filee. Tee toinen viilto vastakkaisesta suunnasta.

 

 

2. Nuiji filettä kevyesti liitoskohdista. Ei haittaa vaikka levy ei ole tasapaksu.

 

 

3. Tee levyn pintaan vielä jokunen viilto: filee maustuu paremmin ja helpottaa myös rullaamista.

 

 

4. Lisää täytteet. Tässä on käytetty grillimaustetta ja Forest Blend -mausteseosta. Kotoa löytyi juuri silloin valkosipulia ja juustoa, ne pääsivät fileen täytteeksi.

 

 

5. Kääri filee tiukalle rullalle.

 

 

6. Sido filee narulla.

 

 

7. Paista filee 150 asteisessa uunissa kunnes lihalämpömittari osoittaa 68 astetta. Kääri paistettu filee alumiinifolioon ja anna lihan vetäytyä foliossa vähintään 15 minuuttia uunista ottamisen jälkeen.

 

 

8. Poista narut kun filee on hieman jäähtynyt. Leikkaa viipaleiksi ja tarjoile vaikkapa Peruna-pekoni muffinsien ja raikkaan salaatin kera.

 

Peruna-pekoni muffinit:
1 kg perunoita
1 dl kermaa
2 kananmunaa
1 pkt pekonia
suolaa
valkopippuria

Kuori ja keitä perunat. Survo perunat muusiksi ja lisää kermaa ja kananmunat. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Vuoraa isot muffinivuoat pekonilla ja lusikoi muusia vuokaan. Paista uunissa 220 asteessa noin 10 min tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Possun filee on kätevä niin arkena kuin juhlana. Aurinkoista pääsiäistä!