Porsaan herkkupaisti

22.08.2014

Maatiaispossun kasslerista syntyy maukas herkkupaisti. Paistin kypsyminen vie hieman aikaa ja parhaan lopputuloksen taatakseen kannattaa lihan kypsymistä seurata paistomittarin kanssa. Näin varmistat, että liha on takuulla kypsää.

Valmistusohjeet:

 

 

1. Ota Maatiaispossun kassler tuntia ennen paistamista huoneenlämpöön. Jos sidot paistin, saat leikattua siitä kauniita viipaleita, mutta se ei ole välttämätöntä. Työnnä paistomittari lihaan. Paista 125-150 asteisessa uunissa kunnes lihalämpömittari näyttää 80-85 astetta.

 

 

2. Kääri paisti folioon ja anna sen vetäytyä vähintään 15 minuuttia ennen leikkaamista. Näin paisti ei valuta nesteitä ja paistin sisälämpötila tasaantuu. Sisälämpötila nousee vielä noin viisi astetta. Leikkaa paisti viipaleiksi poikkisyin, jotta saat mureita viipaleita.