Siirry sisältöön
Laatu on vakava asia, siksi otimme vastuun koko tuotantoketjusta

Laatu on vakava asia, siksi otimme vastuun koko tuotantoketjusta

Snellman on vahvasti mukana kehittämässä huomisen sianjalostusohjelmaa, jossa korostuvat porsaiden, emakoiden ja lihasikojen terveys sekä koko siantuotantoketjun kannattavuus valmiiseen tuotteeseen saakka. Tämä tukee hyvin arvojamme. Ottamalla vastuun koko ketjusta jalostuksesta lopputuotteeseen asti pystymme varmistamaan parhaan mahdollisen laadun kaikilla osa-alueilla. Maatiaispossun tuotantoketjun kantavia elementtejä ovat avoimuus, vastuullisuus ja jäljitettävyys aina perhetiloihin ja suomalaiseen genetiikkaan asti.

Osana laadunvalvontaa täytyy kaikkien Snellmanin sikatilojen täyttää Sikavan kansallisen tason vaatimukset. Kansallisen tason vaatimukset ovat kovemmat kuin mitä laki vaatii. Kaikilla tiloilla tulee olla mm. terveydenhuoltosopimus ja -suunnitelma sekä vastaava eläinlääkäri, joka tekee tilalle terveydenhuoltokäynnin vähintään 3 kk:n välein. Käynnistä tehdään aina kirjallinen dokumentti, joka Snellmanilla on oikeus tarkistaa. Snellman ei tee yhteistyötä sellaisten sikaloiden kanssa, jotka eivät salli käyntiä sikalassa tai terveydenhuoltomateriaalin tarkastamista.

Lue myös: Terve ja hyvinvoiva possu on kaikkien etu

Laatuun panostaminen näkyy myös perhetiloilla, sillä TNS Gallupin toteuttaman kyselyn mukaan Snellmanilla oli jälleen alan tyytyväisimmät tuottajat. Korkea tyytyväisyysaste näkyy myös sitoutumisessa. Sitoutuminen Snellmanin asiakkuuteen oli vuoden 2013 aikana pysynyt suurempana kuin muihin yrityksiin keskimäärin. Hieman kärjistäen voidaankin todeta, että kun tuottajat voivat hyvin, niin eläimetkin voivat hyvin.

Yksi tyytyväisyyteen vaikuttava tekijä on Snellmanin oma laatuohjelma ”Maatilan Parhaat”, joka mahdollistaa tuen ja tiiviin yhteistyön valikoitujen perhetilojen kanssa. Laatuohjelman avulla voidaan myös asettaa korkeita ja alalta poikkeavia laatuvaatimuksia, kuten esimerkiksi gm-vapaus.

Lue myös: Luonnollisuuteen ei ole oikotietä

Laatuun panostaminen kaikilla osa-alueilla on tärkeää, sillä tavoitteenamme on viedä koko liha-alaa entistä avoimempaan ja luonnollisempaan suuntaan – kohti parempaa. Emme kuitenkaan voisi tavoittaa päämääräämme tai saada kuluttajien luottamusta ilman sitoutuneita perhetiloja, jotka jakavat arvomaailmamme.