Siirry sisältöön
Maailman suomalaisin possu on pitkän työn tulos

Maailman suomalaisin possu on pitkän työn tulos

Emme tuo eläinainesta ulkomailta, vaan olemme päättäneet jatkaa oman maatiaispossumme kanssa yli 100-vuotista työtä suomalaisen sianjalostuksen parissa. Valkoisia rotuja, suomalainen maatiainen ja Yorkshire, on jalostettu suomalaisilla perhetiloilla jo yli 100 vuoden ajan. Vastuullinen jalostustoiminta käsittää myös sen, että emme halua riskeerata Suomen erinomaista tautitilannetta jatkuvalla sika-aineksen tuonnilla Suomen rajojen ulkopuolelta.

Snellmanin kunnon maatiaispossun voidaan sanoa olevan ainutlaatuisesti suomalainen, sillä sitä ei ainoastaan kasvateta Suomessa, vaan myös sen geenit ovat suomalaisia. Tämä tarkoittaa, että tunnemme maatiaispossun sukupuun vuosikymmenien ajalta. Oman jalostusohjelman kautta Snellmanin ammattitaitoiset tuottajat pystyvät itse vaikuttamaan eläimen jalostukseen ja kehittämään toimintaa tilalla.

Lue myös: Terve ja hyvinvoiva possu on kaikkien etu

Haluamme turvata suomalaisten sikarotujen tulevaisuuden ja ottaa vastuun koko sikaketjusta. Sianjalostusyritys Figen Oy:n (silloinen Faba Sika Oy) oston myötä vastuu pitkät perinteet omaavasta sianjalostustoiminnasta siirtyi kokonaan Snellmanille vuonna 2010. Tasapainoinen jalostusohjelma on yksi vastuullisuuden mittari: Snellmanin tuotantomallissa ei yritetä maksimoida porsasmääriä terveyden ehdoilla. Laatua ei siis korvata määrällä. Kaikille kannattavaa toimintaa haetaan aidosti terveiden ja hyvinvoivien porsaiden kautta.