Siirry sisältöön
Terve ja hyvinvoiva possu on kaikkien etu

Terve ja hyvinvoiva possu on kaikkien etu

Hyvin hoidettu possu, joka on elänyt oikeanlaisessa kasvatusympäristössä ja jota osaava ja motivoitunut tuottaja on hoitanut, on tärkeimpiä laatutekijöitä Snellmanin tuotteille. Siksi maatiaispossun hyvinvoinnista huolehtiminen alkaa jo jalostusohjelman painotuksista ja siinä porsaiden yksilöseurannasta. Perhetiloillamme possuista huolehtiminen on perinteikäs kunniatehtävä. Maatiaispossun hyvinvoinnin takeena possut saavat, toisin kuin monissa isoissa sikamaissa, pitää luontaisen hyvinvointimittarinsa, eli saparon.

Perinteisellä hyvinvoinnin seuraamisella tarkoitetaan yleensä eläinsuojelutarkastuksia, jotka keskittyvät vain säädöksiin ja vaatimuksiin. Ne eivät välttämättä kuitenkaan kerro koko totuutta, eivätkä ole tae eläinten todellisesta hyvinvoinnista. Täten Snellmanin sikojen hyvinvointia onkin alettu seuraamaan tarkemmin Welfare Quality®–mittausten avulla.

Welfare Quality® on Euroopan Unionin rahoittama projekti, jonka puitteissa on luotu tuotantoeläinten hyvinvointia mittaava järjestelmä. Järjestelmän kehitystyössä on ollut mukana tutkijoita seitsemästätoista maasta. Sikaloissa WQ-mittaukset painottuvat itse eläimeen eli suppeasti sanottuna arvioidaan sian kuntoa, käytöstä ja olosuhteita.

Lue myös: Maailman suomalaisin possu on pitkän työn tulos

Puolueettoman tahon tekemässä tutkimuksessa kaikki Snellmanin mukana olleet lihasikalat saivat arvosanan erinomainen! Vertailuaineistossa samaan ylsi ainoastaan 44%.

Snellmanin maatiaispossuille ei anneta tarpeetonta ennaltaehkäisevää lääkitystä esim. antibiootteja, sillä myös possunkasvatuksessa korostuvat koko toiminnan tärkeimmät arvot: luonnollisuus, turvallisuus ja vastuullisuus sekä puhdas kotimainen ruoka.