Siirry sisältöön
Uusi jauhelihapakkaus, parempi tuote 4

Uusi jauhelihapakkaus, parempi tuote

Toukokuussa esittelimme Kunnon sika-nauta jauhelihan uuden ympäristöystävällisemmän ja käytännöllisemmän pakkauksen. Pakkauksen uudistaminen vaati todella paljon työtä, mutta iloksemme saimme huomata, että uusi pakkaus on otettu Kunnon jauhelihan ystävien keskuudessa vastaan avosylin.

Syyskuusta alkaen myös muut 400 gramman Kunnon jauhelihamme ovat saatavilla tässä uudessa pakkauksessa, joka onkin monella tapaa entistä rasiaa parempi. Samalla, kun se suojaa jauhelihaa ja tuo sen paremmin esille, se myös säästää muovia. Sitä kuluu nyt 76 % vähemmän kuin edelliseen pakkaukseen.

Jauhelihareseptit e-kirja

Pakkaus on myös helppokäyttöisempi. Repäise auki ja käytä! Uudesta pakkauksesta pääsee helpommin eroon, sillä se vie huomattavasti vähemmän tilaa roskiksesta. Se vie myös vähemmän tilaa kaupan hyllyssä, kauppakassissa, jääkaapissa ja kuljetuksessa. Silti uusi ohuempi pakkaus on kestävä ja jauheliha voidaan myös pakastaa suoraan pakkauksessa. Kunnon jauhelihapakkaus vaikuttaa myönteisesti itse tuotteeseen: jauheliha pysyy ilmavana ja se on helppo paistaa.

Uusi jauhelihapakkaus, parempi tuote

Uutta pakkausta on kehitetty pitkään

Työ uuden pakkauksen parissa aloitettiin lähes kolme vuotta sitten, kun Anders Storsved, Snellmanin lihanjalostuksen hankintapäällikkö, oli yhteydessä materiaalitoimittajiin ja löysi uuden kätevän ratkaisun, flowpackin, jota käytettiin pienemmässä mittakaavassa Englannissa.

– Halusimme vähentää muovin käyttöä tuotannossa. Kotimaan markkinoilla oli jo ennestään erilaisia vaihtoehtoja, mutta me halusimme löytää optimaalisen ratkaisun. Muutama vuosi sitten mediassa ei kiinnitetty huomiota muovin käyttöön samalla tavoin kuin nykyään. Otimme tavoitteeksemme tarjota parhaan mahdollisen jauhelihapakkauksen markkinoille, kertoo Anders.

<span data-mce-type=”bookmark” style=”display: inline-block; width: 0px; overflow: hidden; line-height: 0;” class=”mce_SELRES_start”></span>

Snellmanilla olemme todella iloisia siitä, että kuluttajat arvostavat Kunnon jauhelihaamme. Tuoreus ja paistettavuus ovat arvostuksen tekijöinä. Kuluttajat arvostavat nykyään vastuullista tuotantoa ja helppokäyttöisiä tuotteita. Haasteena oli yhdistää kuluttajien arvostamat asiat uuden pakkauksen tuomiin etuihin. Tuotteen pitää siis olla tuore, helppokäyttöinen, hyvänmakuinen, raikkaan tuoksuinen ja kauniin värinen. Pakkauksen pitää puolestaan olla helppo avata ja käyttää. Silti sen pitää suojata tuotetta hyvin ja tuottaa niin vähän jätettä kuin mahdollista.

– Jos on tarkoitus vähentää muovia, niin tämä on loistava vaihtoehto. Emme tingi kestävyydestä tai laadusta millään tavoin. Pakkauksen EVOH-kalvo suojaa tuotetta itse asiassa paremmin kuin edeltävä pakkauksemme ja silti muovia kuluu 76 % vähemmän! Sen vuoksi me tilaamme vähemmän pakkausmateriaalia ja säästämme varastokuluissa. Muovia säästyy, koska flowpack on vain ohut, painettu muovikalvo, jossa ei ole etikettiä tai rasiaa. Kymmenen miljoonan rasian kohdalla muovijätettä säästyy n. 130 000 kg, selventää Anders iloisena.

Uusi jauhelihapakkaus, parempi tuote 2

Jatkuvaa parantamista

Anders kertoo, että projekti on vaatinut itsepäisyyttä ja uskoa siihen, että työ ylipäätään onnistuu. Samaan aikaan se on ollut todella mielenkiintoinen. Hyvä yhteistyö laitevalmistajan ja materiaalintoimittajan kanssa on ollut tärkeää. On vaikea tietää mikä on laitteen ja materiaalin kannalta optimaalista, kun lähtee tällaiseen projektiin.

– Koska meillä ei ollut kokemusta, josta ammentaa, olemme saaneet oppia virheistämme. Ei työ ole vielä valmis. Parannuksia tehdään koko ajan. Flowpack on melko tavallinen pakkaus elintarvikkeille, mutta epätavallinen jauhelihalle, toteaa Anders ja jatkaa jakamalla kiitosta tuotantoväelle, tuotekehitykselle, huoltoporukalle ja markkinoinnille, jotka kaikki ovat olleet mukana projektissa.

– Ei näin suurta muutosta saa tehtyä, jos kaikki eivät ole mukana. Tähän on koko Snellmanin porukka sitoutunut. Voisi luulla, että tämä on helppo homma, mutta vaatii suurta vakautta laitteilta ja asetuksilta, että voidaan varmistua pakkauksen kestävyydestä. Tässä sekä Martin Snellman että Linus Snellman ovat osoittaneet syvää osaamistaan. He ovat osanneet optimoida työtä ja olla kriittisiä. He ovat kysyneet jatkuvasti voiko asioita tehdä vielä paremmin. Usein se on ollut mahdollista, kertoo Anders.

Uusi pakkaus on hyvä sekä käyttäjälle että ympäristölle

Kysyttäessä, että mikä Andersille itselleen on parasta uudessa pakkauksessa, on vastaus selvä.

– Tässä on pakkaus, joka tuo lisäarvoa kuluttajalle. Sekä käytettävyyden että ympäristön kannalta. Snellmanin Kunnon jauhelihalla on nyt Suomen ekologisin jauhelihapakkaus. Aluksi uudessa pakkauksessa oli tarjolla vain Kunnon sika-nauta jauheliha, mutta kesän jälkeen markkinoille saadaan myös muita tuotteita tässä pakkauksessa. Työtä jatketaan asteittain, kunnes kaikki jauhelihamme voidaan pakata näihin uusiin pakkauksiin.