Bataatti-lihapullavuoka
45min (josta aktiivista 30min)
4
Helppo
Ainekset
Bataatti-lihapulllavuoka
- 500 g bataattia
- 2 kpl pientä punasipulia
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 2 rkl öljyä
- 50 g mustia kivettömiä oliiveja
- 1 kpl Snellman Kunnon lihapullat 300 g
- 1 tl suolaa
Tsatsiki
- 0.5 kpl kurkkua
- 300 g turkkilaista jogurttia (10%)
- 1 kpl valkosipulinkynttä
- 0.5 kpl suolaa
- 1 kpl ripaus mustapippuria
- 1 tl valkoviinietikkaa
Ohje
Kuori ja pilko bataatti lohkoiksi. Levitä lohkot uunivuokaan tai leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kuori ja leikkaa punasipulit muutamaan osaan ja huuhtele kirsikkatomaatit, lisää vuokaan. Mittaa joukkoon öljy ja suola, sekoita huolellisesti.
Paista uunissa 225 asteessa noin 15 minuuttia. Ota vuoka uunista ja lisää Snellman Kunnon lihapullat sekä oliivit. Paista uunissa vielä noin 10–15 minuuttia tai kunnes bataatit ovat kypsiä ja saaneet hieman väriä.
Valmista tsatsiki, kun vuoka on uunissa. Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Puristele kurkuista ylimääräinen neste ja lisää raaste turkkilaisen jogurtin sekaan. Raasta tai pilko valkosipulinkynsi hienoksi ja lisää tsatsikiin. Mausta suolalla, pippurilla ja tilkalla etikkaa. Nosta jääkaappiin maustumaan kunnes bataatit ovat kypsiä.
Tarjoile ruokaisa bataatti-lihapullavuoka raikkaan tsatsikin kera.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 350 g | |
---|---|---|
Energia | 611 kJ / 147 kcal | 2137 kJ / 514 kcal |
Rasva | 10 g | 34.9 g |
- josta tyydyttynyttä | 3.6 g | 12.5 g |
Hiilihydraatit | 8.6 g | 30.2 g |
- josta sokereita | 3.2 g | 11.4 g |
Proteiini | 5 g | 16 g |
Ravintokuitu | 1.8 g | 6.4 g |
Suola | 0.9 g | 3.2 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.