Beef Ramen
50min
3
Helppo
Ainekset
Marinoitu liha
- 1 kpl Snellman Naudan ohuet sisäpaistiviipaleet 300 g
- 1 rkl vihreää currytahnaa
- 1 rkl rypsiöljyä
Liemi
- 3 kpl salottisipulia hienonnettuna
- 1 kpl pala (2cm) tuoretta inkivääriä silputtuna
- 3 kpl valkosipulin kynttä murskattuna
- 3 rkl vihreää currytahnaa
- 6 dl lihalientä
- 250 g ramen-nuudeleita
- 1 kpl kalakastiketta maun mukaan
Koristelu
- 5 g korianteria
- 0.5 kpl limeä
Ohje
Sekoita 1 rkl currytahnaa ja 1 rkl öljyä pienessä kulhossa. Hiero sekoitus lihaviipaleille ja anna marinoitua 20 minuuttia.
Paista pihvejä pannulla minuutti molemmin puolin.
Kääri pihvit paiston jälkeen heti folioon ja pidä lämpimänä sillä aikaa, kun valmistat liemen.
Lämmitä teelusikallinen rypsiöljyä isossa kattilassa.
Lisää salottisipuli ja inkivääri, paista miedolla lämmöllä pari minuuttia.
Lisää valkosipuli ja paista tovi.
Lisää 3 ruokalusikallista currytahnaa, sekoita, lisää liemi ja kiehauta.
Lisää ramen nuudelit ja anna kiehua, kunnes nuudelit ovat pehmeitä.
Anna lisämaustetta kalakastikkeella
.
Jaa nuudelit neljään kulhoon, suikaloi liha ja jaa tasaisesti neljään annokseen.
Lisää liemi ja koristele korianterilla ja limellä.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 430 g | |
---|---|---|
Energia | 555 kJ / 132 kcal | 2388 kJ / 567 kcal |
Rasva | 3.4 g | 14.7 g |
- josta tyydyttynyttä | 0.8 g | 3.5 g |
Hiilihydraatit | 16.8 g | 72.3 g |
- josta sokereita | 1.1 g | 4.9 g |
Proteiini | 8 g | 34 g |
Ravintokuitu | 1 g | 4.2 g |
Suola | 1 g | 4.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.