
Borssikeitto nakeilla
Kunnon kuoreton nakki 560 g2h 40min
6
Helppo
Ainekset
Borssikeitto nakeilla
- 1 kpl Snellman Kunnon kuoreton nakki 560 g
- 4 rkl voita
- 1 kpl pientä keräkaalia
- 2 kpl sipulia
- 2 kpl porkkanaa
- 150 g juuriselleriä
- 4 kpl punajuuria
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 1 l kasvislientä
- 2 kpl timjamin vartta
- 2 kpl laakerinlehteä
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 0.5 dl valkoviinietikkaa
Tarjoiluun
- 100 g smetanaa
Ohje
-
Suikaloi kaali ja muut vihannekset.
-
Hienonna sipulit ja valkosipuli.
-
Kuullota vihanneksia pienissä erissä pehmeiksi.
-
Kuumenna isossa kattilassa nokare voita.
-
Lisää tomaattipyree, kuullota hetki ja lisää kuullotetut kasvikset.
-
Lisää timjami, laakerinlehdet, etikka, hieman suolaa ja pippuria sekä niin paljon nestettä, että vihannekset peittyvät.
-
Keitä hiljalleen puolitoista tuntia, nosta pois laakerit ja timjamin oksat ja lisää pilkotut nakit.
-
Anna kiehua vielä puolisen tuntia ja tarkista maku.
-
Tarjoile keitto smetanan kera.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 480 g | |
---|---|---|
Energia | 464 kJ / 112 kcal | 2227 kJ / 537 kcal |
Rasva | 8.7 g | 41.6 g |
- josta tyydyttynyttä | 4.1 g | 19.8 g |
Hiilihydraatit | 4 g | 19.2 g |
- josta sokereita | 3.6 g | 17.4 g |
Proteiini | 4 g | 18 g |
Ravintokuitu | 1.4 g | 6.8 g |
Suola | 1.1 g | 5.2 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.