Borssikeitto nakeilla
6
2h 40min työaika + 2h 40min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Borssikeitto nakeilla
- 1 kpl Snellman Kunnon kuoreton nakki 560 g
- 4 rkl voita
- 1 kpl pientä keräkaalia
- 2 kpl sipulia
- 2 kpl porkkanaa
- 150 g juuriselleriä
- 4 kpl punajuuria
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 1 l kasvislientä
- 2 kpl timjamin vartta
- 2 kpl laakerinlehteä
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
- 0.5 dl valkoviinietikkaa
Tarjoiluun
- 100 g smetanaa
Ohje
Suikaloi kaali ja muut vihannekset.
Hienonna sipulit ja valkosipuli.
Kuullota vihanneksia pienissä erissä pehmeiksi.
Kuumenna isossa kattilassa nokare voita.
Lisää tomaattipyree, kuullota hetki ja lisää kuullotetut kasvikset.
Lisää timjami, laakerinlehdet, etikka, hieman suolaa ja pippuria sekä niin paljon nestettä, että vihannekset peittyvät.
Keitä hiljalleen puolitoista tuntia, nosta pois laakerit ja timjamin oksat ja lisää pilkotut nakit.
Anna kiehua vielä puolisen tuntia ja tarkista maku.
Tarjoile keitto smetanan kera.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 480 g | |
---|---|---|
Energia | 464 kJ / 112 kcal | 2227 kJ / 537 kcal |
Rasva | 8.7 g | 41.6 g |
- josta tyydyttynyttä | 4.1 g | 19.8 g |
Hiilihydraatit | 4 g | 19.2 g |
- josta sokereita | 3.6 g | 17.4 g |
Proteiini | 4 g | 18 g |
Ravintokuitu | 1.4 g | 6.8 g |
Suola | 1.1 g | 5.2 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.