Siirry sisältöön
Borssikeitto nakeilla

Borssikeitto nakeilla

Kunnon kuoreton nakki 560 g

6

2h 40min työaika + 2h 40min kokonaisaika

Helppo

Ku ite tekee -blogin borssikeitto nakeilla yllättää herkullisuudellaan. Jos viimeiset muistosi tästä mainiosta ruuasta ovat kouluajoilta, kannattaa ehdottamasti antaa borssikeitolle uusi mahdollisuus. Nappaa borssikeitto-ohje talteen ja kokeile ensi kerralla tavallisen nakkikeiton sijasta!

Ainekset

Borssikeitto nakeilla
  • 1 kpl Snellman Kunnon kuoreton nakki 560 g
  • 4 rkl voita
  • 1 kpl pientä keräkaalia
  • 2 kpl sipulia
  • 2 kpl porkkanaa
  • 150 g juuriselleriä
  • 4 kpl punajuuria
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 2 rkl tomaattipyrettä
  • 1 l kasvislientä
  • 2 kpl timjamin vartta
  • 2 kpl laakerinlehteä
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 tl mustapippuria
  • 0.5 dl valkoviinietikkaa
Tarjoiluun
  • 100 g smetanaa

Ohje

Suikaloi kaali ja muut vihannekset.

Hienonna sipulit ja valkosipuli.

Kuullota vihanneksia pienissä erissä pehmeiksi.

Kuumenna isossa kattilassa nokare voita.

Lisää tomaattipyree, kuullota hetki ja lisää kuullotetut kasvikset.

Lisää timjami, laakerinlehdet, etikka, hieman suolaa ja pippuria sekä niin paljon nestettä, että vihannekset peittyvät.

Keitä hiljalleen puolitoista tuntia, nosta pois laakerit ja timjamin oksat ja lisää pilkotut nakit.

Anna kiehua vielä puolisen tuntia ja tarkista maku.

Tarjoile keitto smetanan kera.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 480 g
Energia 464 kJ / 112 kcal 2227 kJ / 537 kcal
Rasva 8.7 g 41.6 g
- josta tyydyttynyttä 4.1 g 19.8 g
Hiilihydraatit 4 g 19.2 g
- josta sokereita 3.6 g 17.4 g
Proteiini 4 g 18 g
Ravintokuitu 1.4 g 6.8 g
Suola 1.1 g 5.2 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle