
Grillattu BLT-croissant
Maatiaispossun grillikylki & karamelliglaze n. 400 g55min (josta aktiivista 25min)
4
Helppo
Ainekset
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun grillikylki & karamelliglaze n. 400 g
- 4 kpl croissanttia
- 4 rkl aiolia
Grillitomaatit
- 4 kpl tomaattia
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 2 tl kuivattua oreganoa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl balsamiviinietiikkaa
- 0.3 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
Salaatti
- 50 g rucolasalaattia
- 2 kpl kevätsipulin vartta
- 0.5 kpl kurkkua
- 1 rkl oliiviöljyä
Ohje
-
Halkaise tomaatit (4 kpl) puoliksi ja laita ne kulhoon. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet (2 kpl).
-
Hienonna oregano. Lisää tomaattien sekaan valkosipuli, oregano, oliiviöljy, balsamiviinietikka, suola ja mustapippuri. Sekoita ja anna maustua 20 minuuttia.
-
Valmista vihreä salaatti. Viipaloi kevätsipulit. Leikkaa kurkusta juustohöylällä tai kuorimaveitsellä ohuita suikaleita pitkittäin.
-
Yhdistä kevätsipuli, kurkku ja rucola kulhossa ja valuta päälle oliiviöljyä. Sekoita.
-
Halkaise croissantit valmiiksi.
-
Grillaa grillikylkiviipaleita n. 2 min molemmin puolin .Sivele grillauksen loppuvaiheessa pintaan karamelliglazea.
-
Grillaa tomaatteja ensin leikkuupinta alaspäin 2–3 minuuttia. Käännä tomaatit ja jatka paistamista vielä hetki. Tomaatit saavat jäädä napakoiksi.
-
Lämmitä croissantit nopeasti grillissä.
-
Kokoa leivät. Levitä croissantin pohjapuolelle 1 rkl aiolia ja lisää kaksi tomaatin puolikasta. Lisää salaattia ja muutama siivu grillattua grillikylkeä. Laita päälle kansi.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 300 g | |
---|---|---|
Energia | 908 kJ / 218 kcal | 2724 kJ / 655 kcal |
Rasva | 15.3 g | 45.8 g |
- josta tyydyttynyttä | 4.5 g | 13.6 g |
Hiilihydraatit | 13.7 g | 41 g |
- josta sokereita | 4.8 g | 14.4 g |
Proteiini | 6 g | 19 g |
Ravintokuitu | 1.2 g | 3.6 g |
Suola | 0.9 g | 2.8 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.