
Hehkuva makkarapata
Kunnon kuoreton lenkki 450 g3h
6
Helppo
Ainekset
Hehkuva makkarapata
- 1 kpl Snellman Kunnon kuoreton lenkki 450 g
- 3 kpl porkkanaa
- 3 kpl punajuuria
- 0.5 kpl lanttua
- 2 kpl punasipulia
- 2 kpl suolakurkkua
- 400 g tomaattimurskaa
- 0.5 dl persiljaa
- 1 kpl punaista chiliä
- 1 dl juoksevaa hunajaa
- 2 rkl soijakastiketta
- 2 rkl sweet chili kastiketta
- 3 kpl valkosipulinkynttä
- 4 dl vettä
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
Tarjoiluun
- 100 g smetanaa
- 4 kpl sämpylää
Ohje
-
Paloittele Snellman Kunnon lenkkimakkarat.
-
Paista niitä hieman paistinpannulla voissa. Siirrä makkarat odottamaan valurautaiseen uunipataan.
-
Pese, kuori ja pilko porkkanat, punajuuret, lantut ja punasipulit.
-
Kuutioi suolakurkut pieniksi. Lisää näiden jälkeen pataan hyvälaatuinen tomaattimurska sekä vettä yhden tomaattimurskapurkillisen verran.
-
Hienonna persiljaa noin kourallisen verran, poista chilistä siemenet ja pilko pieneksi.
-
Kuori valkosipulin kynnet ja painele niitä niitä hieman rikki esimerkiksi leveällä veitsellä. Lisää em. aineet pataan.
-
Sekoita keskenään soijakastike, sweet chili kastike ja hunaja. Sekoita seos padassa olevien aineiden kanssa sekaisin. Mausta tarvittaessa vielä suolalla ja mustapippurilla.
-
Paista 200 asteisessa uunissa ensin puoli tuntia ilman kantta, minkä jälkeen laske asteet 175:een ja lisää padan päälle kansi.
-
Anna muhia uunissa pari tuntia tai kunnes juurekset ovat kypsiä.
-
Nauti smetanan ja tuoreen sämpylän kera.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 360 g | |
---|---|---|
Energia | 547 kJ / 131 kcal | 1970 kJ / 471 kcal |
Rasva | 6.5 g | 23.4 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.9 g | 10.4 g |
Hiilihydraatit | 13.1 g | 47.1 g |
- josta sokereita | 7.2 g | 25.8 g |
Proteiini | 4 g | 15 g |
Ravintokuitu | 1.8 g | 6.3 g |
Suola | 1 g | 3.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.