Hehkuva makkarapata
6
3h kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Hehkuva makkarapata
- 1 kpl Snellman Kunnon kuoreton lenkki 450 g
- 3 kpl porkkanaa
- 3 kpl punajuuria
- 0.5 kpl lanttua
- 2 kpl punasipulia
- 2 kpl suolakurkkua
- 400 g tomaattimurskaa
- 0.5 dl persiljaa
- 1 kpl punaista chiliä
- 1 dl juoksevaa hunajaa
- 2 rkl soijakastiketta
- 2 rkl sweet chili kastiketta
- 3 kpl valkosipulinkynttä
- 4 dl vettä
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
Tarjoiluun
- 100 g smetanaa
- 4 kpl sämpylää
Ohje
Paloittele Snellman Kunnon lenkkimakkarat.
Paista niitä hieman paistinpannulla voissa. Siirrä makkarat odottamaan valurautaiseen uunipataan.
Pese, kuori ja pilko porkkanat, punajuuret, lantut ja punasipulit.
Kuutioi suolakurkut pieniksi. Lisää näiden jälkeen pataan hyvälaatuinen tomaattimurska sekä vettä yhden tomaattimurskapurkillisen verran.
Hienonna persiljaa noin kourallisen verran, poista chilistä siemenet ja pilko pieneksi.
Kuori valkosipulin kynnet ja painele niitä niitä hieman rikki esimerkiksi leveällä veitsellä. Lisää em. aineet pataan.
Sekoita keskenään soijakastike, sweet chili kastike ja hunaja. Sekoita seos padassa olevien aineiden kanssa sekaisin. Mausta tarvittaessa vielä suolalla ja mustapippurilla.
Paista 200 asteisessa uunissa ensin puoli tuntia ilman kantta, minkä jälkeen laske asteet 175:een ja lisää padan päälle kansi.
Anna muhia uunissa pari tuntia tai kunnes juurekset ovat kypsiä.
Nauti smetanan ja tuoreen sämpylän kera.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 360 g | |
---|---|---|
Energia | 547 kJ / 131 kcal | 1970 kJ / 471 kcal |
Rasva | 6.5 g | 23.4 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.9 g | 10.4 g |
Hiilihydraatit | 13.1 g | 47.1 g |
- josta sokereita | 7.2 g | 25.8 g |
Proteiini | 4 g | 15 g |
Ravintokuitu | 1.8 g | 6.3 g |
Suola | 1 g | 3.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.