Helppo karamellipossu
4
2h työaika + 2h kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Helppo karamellipossu
- 0.5 kpl Snellman Maatiaispossun kasslerpala n. 1,5 kg
- 1 dl fariinisokeria
- 2 rkl vettä
- 3.3 dl kookosvettä
- 1 kpl salottisipulia
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 0.5 dl kalakastiketta
- 0.5 tl mustapippuria
Ohje
Leikkaa kassler 3×3 cm paloiksi poikkisyin. Kuori ja silppua salottisipuli, hienonna valkosipulinkynnet.
Pane fariinisokeri ja vesi paistokasariin ja kuumenna kunnes seos kuplii ja sokeri sulaa. Lisää pannulle lihapalat, sipulit, mausteet ja kookosvesi. (Voit vaihtoehtoisesti käyttää kookosmaitoa, mutta ruoka poikkeaa silloin alkuperäisestä. Kookosvesi on kirkasta)
Kiehauta ja vähennä levyn lämpöä siten, että seos kiehuu hiljalleen. Älä peitä kannella. Anna lihan kiehua 1 1/2 tuntia aina silloin tällöin sekoittaen. Nesteen tulisi tänä aikana haihtua ja possun karamellisoitua.
Tarjoa karamellipossu keitetyn basmatiriisin kanssa. Koristele tuoreella chilillä ja korianterisilpulla.
Vinkki!
Karamellisoitua possua voit valmistaa myös Maatiaispossun nopeista fileesuikaleista.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 200 g | |
---|---|---|
Energia | 1246 kJ / 297 kcal | 2492 kJ / 594 kcal |
Rasva | 12.5 g | 25 g |
- josta tyydyttynyttä | 4.3 g | 8.7 g |
Hiilihydraatit | 30 g | 60 g |
- josta sokereita | 13 g | 26.1 g |
Proteiini | 15 g | 30 g |
Ravintokuitu | 0.2 g | 0.3 g |
Suola | 1.2 g | 2.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.