Helppo merimiespihvi
4
1h 45min kokonaisaika
Keskitaso
Ainekset
Helppo merimiespihvi
- 1 kg perunaviipaleita (pakaste)
- 2 kpl sipulia
- 2 kpl Snellman Naudan lehtipihvi ulkofileestä 2 kpl 240 g
- 1 kpl ruukkua timjamia
- 20 g voita
- 7 kpl maustepippuria
- 1 kpl ripaus suolaa
- 1 kpl ripaus mustapippuria
- 2 kpl laakerinlehteä
- 1 kpl lihaliemikuutiota
- 5 dl vettä
Ohje
Pilko sipulit.
Leikkaa lehtipihvit pienemmiksi ja nuiji niitä hieman.
Ruskista sipulit ja lihaviipaleet, mausta suolalla ja mustapippurilla.
Lado pataan kerroksittain perunaa, lihaa ja sipulia sekä mausteita (maustepippurit, suolaa, mustapippuria, laakerinlehdet ja hienonnettua timjamia).
Kaada päälle lihalientä niin että ainekset peittyvät. Paista 175 asteessa noin 90 min.
Vinkkejä
Katso myös ohje vanhanajan merimiespihviin, jonka nesteenä käytetään perinteiseen tapaan kotikaljan ja lihaliemen sekoitusta.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 450 g | |
---|---|---|
Energia | 365 kJ / 87 kcal | 1644 kJ / 390 kcal |
Rasva | 2.1 g | 9.6 g |
- josta tyydyttynyttä | 1.1 g | 4.8 g |
Hiilihydraatit | 9.6 g | 43.3 g |
- josta sokereita | 1.1 g | 4.8 g |
Proteiini | 7 g | 31 g |
Ravintokuitu | 0.9 g | 3.9 g |
Suola | 0.4 g | 1.6 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.