
Helppo merimiespihvi
Naudan lehtipihvi ulkofileestä 2 kpl 240 g1h 45min
4
Keskitaso
Ainekset
Helppo merimiespihvi
- 1 kg perunaviipaleita (pakaste)
- 2 kpl sipulia
- 2 kpl Snellman Naudan lehtipihvi ulkofileestä 2 kpl 240 g
- 1 kpl ruukkua timjamia
- 20 g voita
- 7 kpl maustepippuria
- 1 kpl ripaus suolaa
- 1 kpl ripaus mustapippuria
- 2 kpl laakerinlehteä
- 1 kpl lihaliemikuutiota
- 5 dl vettä
Ohje
-
Pilko sipulit.
-
Leikkaa lehtipihvit pienemmiksi ja nuiji niitä hieman.
-
Ruskista sipulit ja lihaviipaleet, mausta suolalla ja mustapippurilla.
-
Lado pataan kerroksittain perunaa, lihaa ja sipulia sekä mausteita (maustepippurit, suolaa, mustapippuria, laakerinlehdet ja hienonnettua timjamia).
-
Kaada päälle lihalientä niin että ainekset peittyvät. Paista 175 asteessa noin 90 min.
Vinkkejä
Katso myös ohje vanhanajan merimiespihviin, jonka nesteenä käytetään perinteiseen tapaan kotikaljan ja lihaliemen sekoitusta.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 450 g | |
---|---|---|
Energia | 365 kJ / 87 kcal | 1644 kJ / 390 kcal |
Rasva | 2.1 g | 9.6 g |
- josta tyydyttynyttä | 1.1 g | 4.8 g |
Hiilihydraatit | 9.6 g | 43.3 g |
- josta sokereita | 1.1 g | 4.8 g |
Proteiini | 7 g | 31 g |
Ravintokuitu | 0.9 g | 3.9 g |
Suola | 0.4 g | 1.6 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.