Jauheliha-perunasoselaatikko
Kunnon sika-nauta jauheliha 23 % 400 g45min
6
Helppo
Ainekset
Jauheliha-perunasoselaatikko
- 1 kpl Snellman Kunnon sika-nauta jauheliha 23 % 400 g
 - 1 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
 - 1 kpl sipulia silputtuna
 - 2 kpl valkosipulin kynttä murskattuna
 - 200 g tomaattimurskaa
 - 2 rkl tomaattipyrettä
 - 1 tl suolaa
 - 1 tl pippurisekoitusta
 - 1 tl paprikajauhetta
 - 1 tl yrttimaustesekoitusta
 - 1 kg perunasosetta (itsetehtyä tai pussista)
 - 1 kpl kananmunaa
 - 0.75 dl ruokakermaa
 
Pinnalle
- 20 g voita
 - 2 tl hunajaa
 - 0.5 dl korppujauhoja
 
Ohje
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
 
Ruskista jauheliha ja silputtu pekoni. Lisää silputut sipuli, tomaattimurska, pyree ja mausteet. Hauduta pari minuuttia.
- Sekoita kananmuna ja kerma perunasoseen sekaan.
 - 
Levitä jauhelihaseos ja perunasose uunivuokaan kerroksittain.
 - 
Vedä voista ohuita lastuja perunamuusin päälle, valuta hunajaraidat pinnalle ja viimeistele pinta panko- tai korppujauhoilla.
 - 
Paista uunissa noin 20 minuuttia. Jauheliha-perunasoselaatikko on valmis tarjoiltavaksi heti kun pinta alkaa olla kauniisti ruskistunut.
 
Vinkki!
- Tässä reseptissä perunasoseen kaveriksi laitetaan tomaattista jauheliha-pekoniseosta. Kokeile myös tehdä oikein kunnolla tomaattinen jauheliha-perunasoselaatikko lisäämällä vuoan pinnalle tai kerrosten väliin hieman aurinkokuivattua tomaattia tai viipaloituja tuoreita tomaatteja!
 
Ravintosisältö
| / 100g | / Annos 300 g | |
|---|---|---|
| Energia | 724 kJ / 174 kcal | 2173 kJ / 521 kcal | 
| Rasva | 11 g | 33.1 g | 
| - josta tyydyttynyttä | 5.1 g | 15.2 g | 
| Hiilihydraatit | 10.8 g | 32.5 g | 
| - josta sokereita | 1.7 g | 5.1 g | 
| Proteiini | 7 g | 21 g | 
| Ravintokuitu | 1.4 g | 4.1 g | 
| Suola | 0.6 g | 1.8 g | 
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.
          
          
          