
Jauheliha-perunasoselaatikko
Kunnon sika-nauta jauheliha 23 % 400 g45min
6
Helppo
Ainekset
Jauheliha-perunasoselaatikko
- 1 kpl Snellman Kunnon sika-nauta jauheliha 23 % 400 g
- 1 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
- 1 kpl sipulia silputtuna
- 2 kpl valkosipulin kynttä murskattuna
- 200 g tomaattimurskaa
- 2 rkl tomaattipyrettä
- 1 tl suolaa
- 1 tl pippurisekoitusta
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 tl yrttimaustesekoitusta
- 1 kg perunasosetta (itsetehtyä tai pussista)
- 1 kpl kananmunaa
- 0.75 dl ruokakermaa
Pinnalle
- 20 g voita
- 2 tl hunajaa
- 0.5 dl korppujauhoja
Ohje
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Ruskista jauheliha ja silputtu pekoni. Lisää silputut sipuli, tomaattimurska, pyree ja mausteet. Hauduta pari minuuttia.
- Sekoita kananmuna ja kerma perunasoseen sekaan.
-
Levitä jauhelihaseos ja perunasose uunivuokaan kerroksittain.
-
Vedä voista ohuita lastuja perunamuusin päälle, valuta hunajaraidat pinnalle ja viimeistele pinta panko- tai korppujauhoilla.
-
Paista uunissa noin 20 minuuttia. Jauheliha-perunasoselaatikko on valmis tarjoiltavaksi heti kun pinta alkaa olla kauniisti ruskistunut.
Vinkki!
- Tässä reseptissä perunasoseen kaveriksi laitetaan tomaattista jauheliha-pekoniseosta. Kokeile myös tehdä oikein kunnolla tomaattinen jauheliha-perunasoselaatikko lisäämällä vuoan pinnalle tai kerrosten väliin hieman aurinkokuivattua tomaattia tai viipaloituja tuoreita tomaatteja!
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 300 g | |
---|---|---|
Energia | 724 kJ / 174 kcal | 2173 kJ / 521 kcal |
Rasva | 11 g | 33.1 g |
- josta tyydyttynyttä | 5.1 g | 15.2 g |
Hiilihydraatit | 10.8 g | 32.5 g |
- josta sokereita | 1.7 g | 5.1 g |
Proteiini | 7 g | 21 g |
Ravintokuitu | 1.4 g | 4.1 g |
Suola | 0.6 g | 1.8 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.