Kaaliin kääritty nyhtöpossu smetanakastikkeella

1

Nyhtöpossu eli pulled pork maistuu sellaisenaan vaikka leivän päällä, mutta suosion kasvaessa siitä on kehitetty mitä erilaisimpia reseptejä. Tässä ohjeessa BBQ-kastikkeella maustettu nyhtöpossu saa ympärilleen kaalinlehdistä tehdyt kääryleet ja koko komeuden kruunaa smetanatomaattikastike. Paras nyhtöpossu valmistuu ensiluokkaisista raaka-aineista ja siksi tähän reseptiin on valittu lihaksi Snellmanin Maatiaispossun kassler, joka valmistetaan tuoreesta pakastamattomasta lihasta. Snellmanin maatiaispossu on maailman suomalaisin possu ja sitä kasvatetaan suomalaisilla perhetiloilla täysin ilman geenimuunneltua rehua.

Katso myös Herra Snellmanin perinteinen kaalikääryleresepti!

6

Ainekset

  • 800 g Maatiaispossun kassler
  • 1 keskikokoinen savoijinkaali (kurttukaali)
  • vettä
  • 2 tl suolaa
  • 1 rkl merisuolaa
  • 2 sipulia
  • 1 valkosipuli (yksikyntinen solo-valkosipuli)
  • 500 g BBQ-kastiketta
  • 1 tl kanelia
  • Kastike
  • 3 dl smetanaa
  • 3 rkl tomaattipyreetä (70 g)
  • 1 valkosipuli (yksikyntinen solo-valkosipuli)
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 ripaus mustapippuria

Kaaliin kääritty nyhtöpossu smetanakastikkeella — Ohje

  1. Nyhtöpossu: Hiero lihan pintaan merisuolaa niin, että lihan pinta rikkoutuu. Anna lihan suolautua huoneenlämmössä pari tuntia. Pane liha kannelliseen uunipataan. Kuori ja viipaloi sipuli ja asettele viipaleet pataan lihan ympärille. Lisää grillikastiketta pataan niin, että se peittää sekä lihan että sipulit. Kypsennä kansi päällä 100 asteisessa uunissa 6-8 tuntia.
  2. Nosta liha kastikkeesta ja anna sen jäähtyä puoli tuntia. Revi liha kahdella haarukalla 'riekaleiksi'. Pane kastike kattilaan ja keitä sitä kasaan kun revit nyhtöpossua. Pane revitty nyhtöpossu takaisin kastikkeeseen ja sekoita hyvin. Mausta kanelilla.
  3. Kääryleet: Poista kaalin kova kanta. Irrota kaalista 8-12 isoa lehteä. Pane ne kiehuvaan, suolattuun veteen ja keitä noin 10 minuuttia. Nosta lehdet valumaan ja leikkaa lehtiruotoa tyvestä ohuemmaksi.
  4. Pane jokaisella kaalinlehdelle kaksi ruokalusikallista täytettä ja kääri rullalle. Halutessasi voit ruskistaa kaalikääryleet pannulla voissa, mutta se ei ole välttämätöntä.
  5. Kastike: Tee kastike. Sekoita keskenään smetana, tomaattisose, hienonnetut valkosipulinkynnet ja persilja. Mausta kastike.
  6. Kypsennys uunissa: Pane kääryleet voideltuun uunivuokaan ja levitä tomaattismetana kääryleille. Kypsennä kääryleitä 200 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarjoa keitetyn riisin ja vihersalaatin kanssa.
  7. Pane kääryleet voideltuun uunivuokaan ja levitä tomaattismetana kääryleille. Kypsennä kääryleitä 200 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Tarjoa keitetyn riisin ja vihersalaatin kanssa.
Fileet ja paistit

“Nämä meidän fileet ja paistit on suomalaista lihaa parhaimmillaan. Gm-vapaa liha tulee suoraan perhetiloilta tänne Pietarsaareen, missä se leikataan käsin. Ja vaihtoehtojakin löytyy moneen makuun.”

Robert, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä