Kålinlindad pulled pork med tomatsmetanasås
4
40min tillagningstid | 9h 40min total tid
Medel
Ingredienser
Kålinlindad pulled pork med tomatsmetanasås
- 1 pkt Snellman Kassler av lantgris ca 650 g
- 1 savoykål
- vatten
- 2 tsk salt
- 1 msk havssalt
- 1 lök
- 1 solovitlök
- 500 g BBQ-sås
- 1 tsk kanel
Sås
- 3 dl smetana
- 3 msk tomatpuré
- 1 solovitlök
- 0.5 tsk salt
- 1 msk socker
- 1 svartpeppar
- 1 dl färsk persilja
Instruktioner
Pulled pork
Massera sönder kasslerytan med havssalt. Låt den saltade köttbiten vila ett par timmar. Sätt i en ugnform med lock. Skala och skiva löken och placera i formen runt köttet. Tillsätt BBQ-sås i kastrullen så att det täcker löken och köttet. Grädda i 100-gradig ugn i 6-8 timmar.
Lyft köttet ur såsen och låt svalna en halv timme. Dra sönder köttet med två gafflar. Häll över såsen i en kastrull och koka ner det medan du river köttet. Lägg in det rivna köttet i såskastrullen och rör om, krydda med kanel.
Kålen
Lösgör roten och välj ut 8-12 stora blad. Koka i 10 minuter i saltat vatten. Lyft ur, låt rinna av och trimma rotstrukturen i botten.
Placera två matskedar fyllning i varje kålblad och rulla ihop. Du kan, om du vill, steka kålrullorna på en stekpanna i smör.
Såsen tillreder du genom att blanda smetana, tomatpuré, vitlök och persilja tillsammans. Krydda.
Placera kålrullorna i en ugnsform och sprid tomatsmetanasås överst. Grädda i 45 minuter i 200 grader och servera med ris eller grönsallad.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 400 g | |
---|---|---|
Energi | 868 kJ / 209 kcal | 3473 kJ / 837 kcal |
Fett | 16.1 g | 64.5 g |
- varav mättat fett | 7.5 g | 30.1 g |
Kolhydrat | 6.4 g | 25.7 g |
- varav sockerarter | 5.9 g | 23.7 g |
Protein | 9 g | 36 g |
Fiber | 1.6 g | 6.3 g |
Salt | 3.1 g | 12.6 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.