Pulled pork
Massera sönder kasslerytan med havssalt. Låt den saltade köttbiten vila ett par timmar. Sätt i en ugnform med lock. Skala och skiva löken och placera i formen runt köttet. Tillsätt BBQ-sås i kastrullen så att det täcker löken och köttet. Grädda i 100-gradig ugn i 6-8 timmar.
Lyft köttet ur såsen och låt svalna en halv timme. Dra sönder köttet med två gafflar. Häll över såsen i en kastrull och koka ner det medan du river köttet. Lägg in det rivna köttet i såskastrullen och rör om, krydda med kanel.
Kålen
Lösgör roten och välj ut 8-12 stora blad. Koka i 10 minuter i saltat vatten. Lyft ur, låt rinna av och trimma rotstrukturen i botten.
Placera två matskedar fyllning i varje kålblad och rulla ihop. Du kan, om du vill, steka kålrullorna på en stekpanna i smör.
Såsen tillreder du genom att blanda smetana, tomatpuré, vitlök och persilja tillsammans. Krydda.
Placera kålrullorna i en ugnsform och sprid tomatsmetanasås överst. Grädda i 45 minuter i 200 grader och servera med ris eller grönsallad.