Kålinlindad pulled pork med tomatsmetanasås
Pulled pork är hur gott som helst som sådan på en smörgås, men trenden medförde flera olika recept för den intresserade. I detta recept lindar vi in den BBQ-kryddade pulled porken i kål och toppar med smetana- och tomatsås.
Tillred på Herr Snellmans bästa kassler, alltid inhemskt och alltid färskt.
6
Ingredienser
-
- 800 g Kassler av lantgris
- 1 medelstor savoykål
- vatten
- 2 tsk salt
- 1 msk havssalt
- 2 lök
- 1 vitlök
- 500 g BBQ-sås
- 1 tsk kanel
- Såsen
-
- 3 dl smetana
- 3 msk tomatpuré á 70 g
- 1 vitlök
- 0.5 tsk salt
- 1 nypa svartpeppar
- 1 msk socker
- persilja
Kålinlindad pulled pork med tomatsmetanasås — Gör så här
-
- Pulled pork: Massera sönder kasslerytan med havssalt. Låt den saltade köttbiten vila ett par timmar. Sätt i en ugnform med lock. Skala och skiva löken och placera i formen runt köttet. Tillsätt BBQ-sås i kastrullen så att det täcker löken och köttet. Grädda i 100-gradig ugn i 6-8 timmar.
- Lyft köttet ur såsen och låt svalna en halv timme. Dra sönder köttet med två gafflar. Häll över såsen i en kastrull och koka ner det medan du river köttet. Lägg in det rivna köttet i såskastrullen och rör om, krydda med kanel.
- Kålen: Lösgör roten och välj ut 8-12 stora blad. Koka i 10 minuter i saltat vatten. Lyft ur, låt rinna av och trimma rotstrukturen i botten.
- Placera två matskedar fyllning i varje kålblad och rulla ihop. Du kan, om du vill, steka kålrullorna på en stekpanna i smör.
- Såsen tillreder du genom att blanda smetana, tomatpuré, vitlök och persilja tillsammans. Krydda.
- Placera kålrullorna i en ugnsform och sprid tomatsmetanasås överst. Grädda i 45 minuter i 200 grader och servera med ris eller grönsallad.
“Filéer och stekar är det bästa man får av finländskt kött. Det gmo-fria köttet kommer direkt från våra familjegårdar hit till Jakobstad. Här skärs köttet för hand av våra professionella styckare. I denna produktkategori finns något för alla smaker.”
Robert, produktuvecklare