Siirry sisältöön
Kaalipata

Kaalipata

Kunnon sika-nauta jauheliha 23 % 400 g

50min

4

Helppo

Herkullinen kaalipata saa kauniin värinsä porkkanoista ja bataatista. Tämä helppo ja maistuva ruoka on myös erittäin terveellistä ja syntyy todella vaivattomasti uunissa. Kaalipata vaatii kaalin ja juuresten lisäksi tietysti myös kunnon lihaa. Tässä reseptissä on käytetty Herra Snellmanin Kunnon sika-nauta jauhelihaa, joka sopii reilumman rasvaisuutensa puolesta erinomaisesti kaikkiin laatikko- ja pataruokiin. Lisäksi se on aina valmistettu 100 % suomalaisesta, pakastamattomasta lihasta. Kokeile ja onnistu – makoisa kaalipata ohje, ole hyvä!

Ainekset

Kaalipata
  • 1 kpl pientä keräkaalia
  • 1 kpl Snellman Kunnon sika-nauta jauheliha 23 % 400 g
  • 3 kpl porkkanaa
  • 1 kpl bataattia
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 2 kpl tomaattia
  • 100 g lanttua
  • 1 kpl sipulia
  • 3 dl vettä
  • 1 kpl lihaliemikuutiota
  • 1 kpl ripaus mustapippuria
  • 1 kpl ripaus suolaa
  • 2 rkl siirappia

Ohje

  1. Ruskista liha. Suikaloi kaali, pilko kasvikset.

  2. Lado kaikki ainekset valuurautapataan. Lisää sen verran vettä että ainekset peittyvät.

  3. Peitä kannella. Kypsennä kaalipata valurautapadassa uunissa 220 asteessa noin 60 min.

Vinkkejä

Kokeile myös klassikkoruokaa eli kaalilaatikkoa Herra Snellmanin reseptillä!

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 450 g
Energia 409 kJ / 98 kcal 1842 kJ / 441 kcal
Rasva 5.3 g 24.1 g
- josta tyydyttynyttä 2.3 g 10.2 g
Hiilihydraatit 6.8 g 30.8 g
- josta sokereita 5.7 g 25.4 g
Proteiini 5 g 21 g
Ravintokuitu 2 g 9.1 g
Suola 0.4 g 1.7 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Herkullinen kaalipata saa kauniin värinsä porkkanoista ja bataatista. Tämä helppo ja maistuva ruoka on myös erittäin terveellistä ja syntyy todella vaivattomasti uunissa. Kaalipata vaatii kaalin ja juuresten lisäksi tietysti myös kunnon lihaa. Tässä reseptissä on käytetty Herra Snellmanin Kunnon sika-nauta jauhelihaa, joka sopii reilumman rasvaisuutensa puolesta erinomaisesti kaikkiin laatikko- ja pataruokiin. Lisäksi se on aina valmistettu 100 % suomalaisesta, pakastamattomasta lihasta. Kokeile ja onnistu – makoisa kaalipata ohje, ole hyvä!

Kommentoi, vinkkaa tai kysy

* Pakolliset kentät

Tallenna

Ostoslistalle