Siirry sisältöön
Itse tehty kebab ja kebabkastike

Itse tehty kebab ja kebabkastike

Kunnon naudan paistijauheliha 7 % 400 g

4

4h 30min kokonaisaika

Keskitaso

Oletko koskaan kokeillut tehdä kebabia itse? Tokihan kebabia löytyy meiltä käyttövalmiina viipaleinakin, mutta toisinaan sitä haluaa kokata pidemmän kaavan kautta, ja itse tehty kebab kyllä palkitsee tekijänsä. Herra Snellmanin käsinleikatusta, pakastamattomasta Kunnon paistijauhelihasta sekä oikeasta sekoituksesta mausteita saa nimittäin tehtyä herkullista kotitekoista kebabia. Tällä kebab-reseptillä valmistuu myös maukas itse tehty kebabkastike. Makoisia herkkuhetkiä!

Ainekset

Itse tehty kebab ja kebabkastike
Kebab-kastike
  • 1 kpl sipulia
  • 1 kpl punaista paprikaa
  • 1 kpl tölkki tomaattipyreetä (70g)
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 4 rkl siirappia
  • 2 rkl sinappia
  • 2 rkl balsamicoa
  • 2 tl basilikaa
  • 2 tl oreganoa
  • 2 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl chiliä
  • 2 dl öljyä

Ohje

Kebab

Lisää jauheliha ja mausteet monitoimikoneeseen (silppuriterällä). Sekoita hyvin, jotta ilma poistuu taikinasta ja massasta tulee tiivis.

Muotoile taikinasta pallo ja puristele vielä ilmat pois.

Laita taikina foliolle ja kääri tiukaksi tangoksi. Paina veitsellä pari reikää pohjaan, jotta ylimääräinen neste pääse pois.

Paista 100 asteessa noin 4 tuntia ja anna vielä vetäytyä hetken ennen tarjoilua.

Kebabkastike

Pilko sipuli ja paprika, lisää mausteet.

Aja monitoimikoneen silppuriterällä ainekset sekaisin ja lisää öljy joukkoon pikkuhiljaa valuttaen. Anna sekoittua hetken. Jos haluat tasaisemman kastikkeen, käytä
sauvasekoitinta.

Vinkki!

Tarjoile kotitekoinen kebab ohuiksi lastuiksi leikattuna esimerkiksi lohkoperunoiden ja salaatin kanssa, tai korvaa sillä valmiit kebablastut esimerkiksi tässä tsatsikilla silatussa pitakebab-reseptissä.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 270 g
Energia 1320 kJ / 318 kcal 3565 kJ / 858 kcal
Rasva 23.6 g 63.8 g
- josta tyydyttynyttä 3.8 g 10.3 g
Hiilihydraatit 9 g 24.2 g
- josta sokereita 8.2 g 22.3 g
Proteiini 16 g 44 g
Ravintokuitu 0.9 g 2.5 g
Suola 0.2 g 0.6 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle