Hoppa till innehållet
Kebab och kebabsås

Kebab och kebabsås

Stekmalet kött av nöt 7 % 400 g

4

4h 30min total tid

Medel

Egen kebab. Varför inte? Herr Snellmans recept, varsågod!

Ingredienser

Kebab och kebabsås
Kebabsås
  • 1 lök
  • 1 röd paprika
  • 1 burk tomatpuré
  • 2 vitlökslyftor
  • 4 msk sirap
  • 2 msk senap
  • 2 msk balsamico
  • 2 tsk basilika
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk grovmald svartpeppar
  • 1 tsk chili
  • 2 dl olja

Instruktioner

Kebab

Sätt maletkött och kryddorna i en mixer (med kniv). Blanda väl, så att luften försvinner ur degen och så att du får en tät massa. Forma en boll av degen och tryck ut luften. Sätt degen på folie och rulla den till en tät stång. Tryck några hål i bottnen med en kniv, så att överloppsvätskan kan rinna ut. Stek kebaben i 100 grader i ca 4 timmar och låt det dra en stund innan servering.

Kebabsås

Hacka lök och paprika, tillsätt kryddorna. Kör ingredienserna i mixern, och tillsätt olja lite i taget. Låt blandas en stund. Om du vill ha en jämnare sås, använd stavmixer.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 270 g
Energi 1320 kJ / 318 kcal 3565 kJ / 858 kcal
Fett 23.6 g 63.8 g
- varav mättat fett 3.8 g 10.3 g
Kolhydrat 9 g 24.2 g
- varav sockerarter 8.2 g 22.3 g
Protein 16 g 44 g
Fiber 0.9 g 2.5 g
Salt 0.2 g 0.6 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan