Itse tehty kebab ja kebabkastike

Itse tehty kebab ja kebabkastike 1

Oletko koskaan kokeillut tehdä kebabia itse? Tokihan kebabia löytyy meiltä käyttövalmiina viipaleinakin, mutta toisinaan sitä haluaa kokata pidemmän kaavan kautta, ja itse tehty kebab kyllä palkitsee tekijänsä. Herra Snellmanin käsinleikatusta, pakastamattomasta Kunnon paistijauhelihasta sekä oikeasta sekoituksesta mausteita saa nimittäin tehtyä herkullista kotitekoista kebabia. Tällä kebab-reseptillä valmistuu myös maukas itse tehty kebabkastike. Makoisia herkkuhetkiä!

4 270 min

Ainekset

  • 800 g paistijauhelihaa
  • 3 rkl herbamarea
  • 2 rkl rouhittua mustapippuria
Kebabkastike
  • 1 sipuli
  • 1 paprika
  • 1 prk pieni purkki tomaattipyrettä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 rkl siirappia
  • 2 rkl sinappia
  • 2 rkl balsamicoa
  • 2 tl basilikaa
  • 2 tl oreganoa
  • 2 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl chiliä
  • 2 dl öljyä

Itse tehty kebab ja kebabkastike — Ohje

Kebab
  1. Lisää jauheliha ja mausteet monitoimikoneeseen (silppuriterällä). Sekoita hyvin, jotta ilma poistuu taikinasta ja massasta tulee tiivis.
  2. Muotoile taikinasta pallo ja puristele vielä ilmat pois.
  3. Laita taikina foliolle ja kääri tiukaksi tangoksi. Paina veitsellä pari reikää pohjaan, jotta ylimääräinen neste pääse pois.
  4. Paista 100 asteessa noin 4 tuntia ja anna vielä vetäytyä hetken ennen tarjoilua.
Kebabkastike
  1. Pilko sipuli ja paprika, lisää mausteet.
  2. Aja monitoimikoneen silppuriterällä ainekset sekaisin ja lisää öljy joukkoon pikkuhiljaa valuttaen. Anna sekoittua hetken. Jos haluat tasaisemman kastikkeen, käytä sauvasekoitinta.

Vinkki!

Tarjoile kotitekoinen kebab ohuiksi lastuiksi leikattuna esimerkiksi lohkoperunoiden ja salaatin kanssa, tai korvaa sillä valmiit kebablastut esimerkiksi tässä tsatsikilla silatussa pitakebab-reseptissä.

Kunnon jauheliha

Rakastettu koska ei pakastettu

Snellmanin Kunnon jauheliha on aina tuoretta, pakastamatonta, 100-prosenttisesti suomalaista lihaa perhetiloilta.

On jauhelihaa.
Ja sitten on tätä Kunnon jauhelihaa.

Arvioi

Jaa

Kommentit