Kebab ja kebabkastike

Kebab ja kebabkastike 1

Oletko koskaan kokeillut tehdä kebabia itse? Herra Snellmanin paistijauhelihasta sekä mausteita saa tehtyä herkullista Itse tehtyä kebabia. Näillä ohjeilla onnistuu myös itse tehty kebabkastike. Makoisia herkkuhetkiä!

4 270 min

Ainekset

  • 800 g paistijauhelihaa
  • 3 rkl herbamarea
  • 2 rkl rouhittua mustapippuria
Kebabkastike
  • 1 sipuli
  • 1 paprika
  • 1 prk pieni purkki tomaattipyrettä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 4 rkl siirappia
  • 2 rkl sinappia
  • 2 rkl balsamicoa
  • 2 tl basilikaa
  • 2 tl oreganoa
  • 2 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl chiliä
  • 2 dl öljyä

Kebab ja kebabkastike — Ohje

  1. Kebab: Lisää jauheliha ja mausteet monitoimikoneeseen (silppuriterällä). Sekoita hyvin, jotta ilma poistuu taikinasta ja massasta tulee tiivis. Muotoile taikinasta pallo ja puristele vielä ilmat pois. Laita taikina foliolle ja kääri tiukaksi tangoksi. Paina veitsellä pari reikää pohjaan, jotta ylimääräinen neste pääse pois. Paista 100 asteessa noin 4 tuntia ja anna vielä vetäytyä hetken ennen tarjoilua.
  2. Kebabkastike: Pilko sipuli ja paprika, lisää mausteet. Aja monitoimikoneen silppuriterällä ainekset sekaisin ja lisää öljy joukkoon pikkuhiljaa valuttaen. Anna sekoittua hetken. Jos haluat tasaisemman kastikkeen, käytä sauvasekoitinta.
Snellman_jauheliha_landingpage_banner

“Yhdistimme hyvän tuotteen ja hyvän pakkauksen. Kunnon jauhelihan uusi pakkaus on Suomen ekologisin jauhelihapakkaus ja samalla tuotekin parani käyttöominaisuuksiltaan.”

Arvioi

Jaa

Kommentit

Muita reseptejä