Itse tehty kebab ja kebabkastike
4h 30min
4
Keskitaso
Ainekset
Itse tehty kebab ja kebabkastike
- 2 kpl Snellman Kunnon naudan paistijauheliha 7 % 400 g
- 3 rkl herbamarea
- 2 rkl rouhittua mustapippuria
Kebab-kastike
- 1 kpl sipulia
- 1 kpl punaista paprikaa
- 1 kpl tölkki tomaattipyreetä (70g)
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 4 rkl siirappia
- 2 rkl sinappia
- 2 rkl balsamicoa
- 2 tl basilikaa
- 2 tl oreganoa
- 2 tl rouhittua mustapippuria
- 1 tl chiliä
- 2 dl öljyä
Ohje
Kebab
Lisää jauheliha ja mausteet monitoimikoneeseen (silppuriterällä). Sekoita hyvin, jotta ilma poistuu taikinasta ja massasta tulee tiivis.
Muotoile taikinasta pallo ja puristele vielä ilmat pois.
Laita taikina foliolle ja kääri tiukaksi tangoksi. Paina veitsellä pari reikää pohjaan, jotta ylimääräinen neste pääse pois.
Paista 100 asteessa noin 4 tuntia ja anna vielä vetäytyä hetken ennen tarjoilua.
Kebabkastike
Pilko sipuli ja paprika, lisää mausteet.
Aja monitoimikoneen silppuriterällä ainekset sekaisin ja lisää öljy joukkoon pikkuhiljaa valuttaen. Anna sekoittua hetken. Jos haluat tasaisemman kastikkeen, käytä
sauvasekoitinta.
Vinkki!
Tarjoile kotitekoinen kebab ohuiksi lastuiksi leikattuna esimerkiksi lohkoperunoiden ja salaatin kanssa, tai korvaa sillä valmiit kebablastut esimerkiksi tässä tsatsikilla silatussa pitakebab-reseptissä.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 270 g | |
---|---|---|
Energia | 1320 kJ / 318 kcal | 3565 kJ / 858 kcal |
Rasva | 23.6 g | 63.8 g |
- josta tyydyttynyttä | 3.8 g | 10.3 g |
Hiilihydraatit | 9 g | 24.2 g |
- josta sokereita | 8.2 g | 22.3 g |
Proteiini | 16 g | 44 g |
Ravintokuitu | 0.9 g | 2.5 g |
Suola | 0.2 g | 0.6 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.