
Kotitekoiset pitaleivät gyros-possulla
1h 5min (josta aktiivista 40min)
6
Keskitaso
Ainekset
Pitaleivät
- 2 dl vettä
- 12 g tuorehiivaa
- 1 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- 3 rkl oliiviöljyä
- 5 dl vehnäjauhoja
Gyros-lihatäyte
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun lihasuikale 400 g
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 0.5 tl timjamia
- 0.5 tl chilijauhetta
- 0.5 tl kuminaa
- 0.5 tl oreganoa
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 1 tl hunajaa
- 1 tl suolaa
Tzatsiki
- 2 dl turkkilaista jogurttia (10%)
- 1 kpl valkosipulinkynttä
- 0.5 kpl kurkkua karkeaksi raastettuna ja valutetttuna
- 0.3 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
Kasvistäyte
- 2 kpl tomaattia
- jääsalaatin lehteä
- 1 kpl sipulia
- 2 rkl tuoreita yrttejä silputtuna
Ohje
Marinointi
- Sekoita marinadin ainekset ja lisää liha, anna marinoitua sillä aikaa kun valmistat tzatsikin ja pitaleivät.
Pitaleivät
- Tee taikina, anna kohota liinan alla noin puoli tuntia.
- Jaa taikina kuuteen osaan ja tee pyöreitä pullia.
- Kauli tai painele taikina pyöreiksi leiviksi.
- Kuumenna paistinpannu ja paista leipiä kuivalla kuumalla pannulla 2 min/puoli (tai uunissa 250 asteessa noin 5 min).
- Sivele kuumille leiville oliiviöljyä.
Tzatsiki
- Raasta kurkku, valuta nesteet pois, murskaa valkosipuli ja sekoita ne jogurttiin.
- Mausta suolalla ja pippurilla.
- Laita tzatsiki jääkaappiin tekeytymään.
Täyte
- Kun pitaleivät ja tzatsiki ovat valmiit, paista marinoituneet lihasuikaleet ja pilko kasvikset.
Vinkkejä
Pitaleipien täytteeksi sopivat erinomaisesti myös Herra Snellmanin grillatut ja valmiiksi viipaloidut kebab-lastut, etenkin jos possusuikaleiden marinointiin ei ole aikaa tai kaikkia ainesosia. Kokeile tehdä myös maukas kanagyros korvaamalla lihatäyte paahdetuilla kanalastuilla!
Jos haluat astetta helpomman ohjeen, katso pitakebab ja tsatsiki -reseptimme!
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 230 g | |
---|---|---|
Energia | 907 kJ / 217 kcal | 2086 kJ / 499 kcal |
Rasva | 11.2 g | 25.7 g |
- josta tyydyttynyttä | 3.2 g | 7.4 g |
Hiilihydraatit | 20 g | 46.1 g |
- josta sokereita | 3 g | 6.8 g |
Proteiini | 9 g | 20 g |
Ravintokuitu | 1.3 g | 3 g |
Suola | 1 g | 2.4 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.