
Kunnon kuppikakut
12
Lihapitoinen lenkkimakkara ja porkkana muuttuvat tehosekoittimessa suolaisten kuppikakkujen täytteeksi. Tämä resepti oli mukana Kunnon lenkkimakkara -reseptihaasteessa 2013, ja on Köökistä kajahtaa -blogin tekemä.
Ainekset
- 1 pkt Kunnon kuoreton lenkki (450 g)
- 1 porkkana
- nokare voita
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- 1 tl chilijauhetta
- 70 g tomaattipyreetä
- 1 dl perunamuusia
- 1 kananmuna
Ohje
-
Kuori porkkana ja pilko porkkana sekä makkara hieman pienemmiksi paloiksi ja pilko ne murumaiseksi seokseksi tehosekoittimessa
-
Kuumenna pannulla nokare voita ja lisää makkara- ja porkkanamassa pannulle. Paista hetki. Lisää pannulle balsamiviinietikka ja mausta chilijauheella. Lisää myös tomaattipyree ja paista miedolla lämmöllä hetken aikaa
-
Sekoita kananmuna kulhossa perunamuusin joukkoon
-
Asettele kinkkusiivut muffinipellin koloihin. Tasaa kuhunkin kinkkukuppiin noin ruokalusikallinen makkaratäytettä. Levitä kunkin kuppikakun päälle perunamuusia niin, että makkaratäyte peittyy
-
Paista 175 asteessa 15–20 minuuttia. Koristele valmiit kuppikakut ruohosipulisilpulla.
Lihapitoinen lenkkimakkara ja porkkana muuttuvat tehosekoittimessa suolaisten kuppikakkujen täytteeksi. Tämä resepti oli mukana Kunnon lenkkimakkara -reseptihaasteessa 2013, ja on Köökistä kajahtaa -blogin tekemä.