Siirry sisältöön
Kurpitsa Mac and Cheese

Kurpitsa Mac and Cheese

6

40min työaika | 1t 30min kokonaisaika

Helppo

Kaipaatko arkiruokailuun vaihtelua? Unohda perinteinen makaronilaatikko ja kokeile sen sijaan kurpitsalla tuunattua mac and cheeseä! Tämä herkullinen, tuttua jenkkiklassikkoa mukaileva lohturuoka on koko perheen suosikki, eikä se rasita kukkaroakaan! Kun valmistat ruoan etukäteen, kurpitsainen mac and cheese sopii myös kiireisten päivien pelastukseksi, se maistuu nimittäin yhtä hyvältä seuraavanakin päivänä. Tämän reseptin on tuottanut Satokausi.fi sivusto.

Ainekset

  • 1 kpl pussillinen makaronia (à 400 g)
  • 500 g hokkaidokurpitsaa tai muuta haluamaasi kurpitsaa
  • 5 dl maitoa
  • 0.5 dl vehnäjauhoja
  • 25 g voita
  • 175 g cheddarjuustoraastetta
  • ripaus muskottipähkinää
  • 1 kpl Snellman Kunnon naudan jauheliha 10 % 250 g
  • 1 kpl sipulia
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 3 rkl korppujauhoja
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria

Ohje

Kuori kurpitsa ja poista siemenet. Leikkaa paloiksi ja keitä suolatussa vedessä noin 15 minuuttia tai kunnes kurpitsa on kypsää. Soseuta kurpitsat sauvasekoittimella tai blenderissä, laita sivuun odottamaan.

Valmista juustokastike. Sulata voi kattilassa. Lisää vehnäjauho ja sekoita. Kypsennä seosta muutama minuutti, mutta älä ruskista vehnäjauhoja. Lisää maitoa muutamassa erässä samalla sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Kypsennä keskilämmöllä 3–5 minuuttia tai kunnes kastike hieman paksuuntuu. Lisää noin ⅔ juustoraasteesta ja sekoita, kunnes juusto sulaa. Sekoita joukkoon kurpitsasose ja mausta suolalla, mustapippurilla ja halutessasi muskottipähkinällä.

Kypsennä makaronit pussin ohjeen mukaisesti.

Ruskista Snellman Kunnon jauheliha paistinpannulla. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Kuullota muutama minuutti ja mausta suolalla ja pippurilla.

Sekoita juustokastike, makaronit ja paistettu jauheliha isossa kulhossa. Tarkasta maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla. Levitä seos tasaisesti isoon vuokaan ja ripottele päälle korppujauhoja ja loput juustoraasteesta. Paista uunissa 175 asteessa noin 45 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Vinkkejä

Makua voit säädellä vaihtelemalla juustoraastetta – kokkaile mietoa tai voimakkaan makuista makaronipaistosta oman maun mukaan.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 400 g
Energia 554 kJ / 132 kcal 2214 kJ / 527 kcal
Rasva 5 g 20.1 g
- josta tyydyttynyttä 2.7 g 10.9 g
Hiilihydraatit 14.4 g 57.7 g
- josta sokereita 1.8 g 7 g
Proteiini 7 g 29 g
Ravintokuitu 0.8 g 3.3 g
Suola 0.9 g 3.5 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle