Makkara-papucassoulet
50min (josta aktiivista 20min)
4
Helppo
Ainekset
Makkara-papucassoulet
- 0.5 kpl Snellman Kunnon kuoreton lenkki 450 g
- 1 rkl oliiviöljyä
- 0.5 kpl Snellman Kunnon pekoni 150 g
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 15 kpl kirsikkatomaattia
- 0.5 kpl lehtisellerin vartta
- 1 kpl purkki voipapuja
- 4 dl lihalientä
- 2 kpl timjamin vartta
- 2 kpl rosmariinin vartta
- 1 kpl mietoa tuoretta chiliä
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
Ohje
Aloita padan valmistaminen pilkkomalla lenkkimakkara siivuiksi ja pekoni pieniksi paloiksi. Paista lenkkimakkaran siivut paistinpannulla öljyssä ruskeiksi ja siirrä ne pataan odottelemaan
Paista sitten paistinpannulla pekonipalat ruskeiksi. Kippaa myös pekonipalat ja niistä irronnut rasva pataan odottelemaan
Hienonna valkosipuli, halkaise kirsikkatomaatit ja pilko lehtisellerin varsi pieniksi paloiksi. Lisää myös nämä pataan. Lisää pataan lopuksi vielä voipavut, yrtit ja 2/3 hienonnetusta chilistä
Kaada pataan lihalientä niin paljon, että ainekset juuri ja juuri peittyvät
Hauduta pataa uunissa 175 asteessa noin 30 minuuttia. Mausta lopuksi pippurilla ja tarvittaessa suolalla, ripottele loput hienonnetut chilit annoksen pinnalle ja tarjoa heti!
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 320 g | |
---|---|---|
Energia | 481 kJ / 115 kcal | 1540 kJ / 369 kcal |
Rasva | 6.6 g | 21.2 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.2 g | 6.9 g |
Hiilihydraatit | 7.7 g | 24.5 g |
- josta sokereita | 1.4 g | 4.4 g |
Proteiini | 5 g | 17 g |
Ravintokuitu | 2.2 g | 6.9 g |
Suola | 1 g | 3.1 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.