Makkarapihvit pannulla
1h (josta aktiivista 30min)
4
Helppo
Ainekset
Makkarapihvit
- 400 g Snellman Kunnon lauantaimakkara tanko 1 kg
- 1 rkl öljyä paistamiseen
Paistettu sipuli
- 4 kpl keltasipulia
- 2 rkl öljyä paistamiseen
- 0.75 dl vettä
- 1 tl sokeria
Kirsikkatomaatit
- 1 kpl rasia kirsikkatomaatteja
- 2 rkl rypsiöljyä
- 0.5 tl mustapippuria
Porkkana-perunasose
- 3 kpl porkkanaa
- 6 kpl jauhoisia perunoita
- 2 rkl voita
- 0.5 tl suolaa
- 1 dl maitoa
Ohje
Kuori ja suikaloi keltasipulit. Paista hetken aikaa kattilassa ja lisää sen jälkeen vesi. Peitä kannella ja anna hautua 10 minuuttia. Lisää sokeri ja paista silloin tällöin sekoittaen, kunnes sipulit ovat karamellisoituneet (noin 20 minuuttia).
Laita kirsikkatomaatit uunivuokaan ja pirskottele niiden päälle öljy ja mustapippuri. Paista 180-asteisessa uunissa pehmeiksi, noin 15 minuuttia.
Kuori porkkanat sekä perunat ja keitä ne kypsiksi. Keitä juureksia normaalia kauemmin, sillä porkkanat tarvitsevat enemmän aikaa kypsyäkseen kuin perunat. Soseuta juurekset ja sekoita niiden joukkoon voi, maito ja suola. Huomioi että maidon määrä on arvio: et välttämättä tarvitse sitä kaikkea tai voit joutua lisäämään sen määrää.
Leikkaa Lauantaimakkara ohuiksi pihveiksi, 2 pihviä per annos. Paista ne pienessä määrässä rypsiöljyvalmistetta.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 400 g | |
---|---|---|
Energia | 597 kJ / 144 kcal | 2388 kJ / 575 kcal |
Rasva | 11 g | 43.9 g |
- josta tyydyttynyttä | 3.1 g | 12.3 g |
Hiilihydraatit | 7.2 g | 29 g |
- josta sokereita | 2.8 g | 11.4 g |
Proteiini | 3 g | 14 g |
Ravintokuitu | 1 g | 3.9 g |
Suola | 0.7 g | 2.8 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.