Siirry sisältöön
Makkaravartaat ja grilattu varhaiskaali

Makkaravartaat ja grilattu varhaiskaali

Hot nduja grillimakkara 230 g

35min (josta aktiivista 25min)

6

Helppo

Tämä resepti on täydellinen tapa testata kaikki Snellmanin kesän uutuusmakkarat ja klassikot yhdellä kertaa. Vartaisiin pujotellaan useampaa makua – tulista, juustoista ja perinteisistä – joten jokaisella suupalalla voi olla eri twist. Näin syntyy rento maistelusetti, joka toimii yhtä hyvin kesäjuhlissa kuin viikonlopun grillauksessa. Kylkeen grillataan makeaksi paahtunutta varhaiskaalia ja alle levitetään raikas piimäpohjainen kastike. Viimeistelyyn karamellisoitua pekaanimurua ja lehtipersiljaa. Helppo, näyttävä ja täynnä makua.

Ainekset

Piimäkastike
  • 3 dl piimää
  • 1.5 dl majoneesia
  • 1 kpl sitruunaa
Karamellisoitu pekaanimuru
  • 0.5 dl fariinisokeria
  • 2 rkl vettä
  • 1.5 dl pekaanipähkinöitä

Ohje

  1. Laita grillitikut likoamaan veteen.

  2. Leikkaa makkarat kolmeen osaan ja hot nduja grillimakkara neljään osaan. Käytä yhteen vartaaseen kaksi grillaustikkua, jotta vartaat on helpompi grillata. Laita makkarat grillaustikkuihin siten, että jokaisessa vartaassa on kaikkia makuja.

  3. Leikkaa varhaiskaali lohkoiksi, siten että kantaosaa jää jokaisen palaan. Sivele viipaleiden pintaa öljyä ja hunajaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

  4. Valmista piimäkastike. Pese sitruuna ja raasta sen kuori. Purista mehua 2 rkl. Yhdistä piimä, majoneesi, sitruunan kuori ja mehu. Sekoita vispilällä kunnes se on tasaista.

  5. Valmista karamellisoitu pekaanimuru. Mittaa kattilaan fariinisokeri, vesi ja pekaanipähkinät. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 2–3 min. Kaada pähkinät leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä. Hienonna pähkinät veitsellä.

  6. Grillaa makkaravartaat. Grillaa varhaiskaali.

  7. Kokoa annos. Levitä lautaselle piimäkastiketta ja nosta päälle grillattua varhaiskaalia. Nosta päälle vielä makkaravarras ja viimeistele pähkinämurulla ja lehtipersiljalla.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 300 g
Energia 1170 kJ / 282 kcal 3509 kJ / 847 kcal
Rasva 22.9 g 68.6 g
- josta tyydyttynyttä 6.3 g 19 g
Hiilihydraatit 8.9 g 26.8 g
- josta sokereita 8.8 g 26.3 g
Proteiini 9 g 27 g
Ravintokuitu 1.8 g 5.3 g
Suola 1.4 g 4.3 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Tämä resepti on täydellinen tapa testata kaikki Snellmanin kesän uutuusmakkarat ja klassikot yhdellä kertaa. Vartaisiin pujotellaan useampaa makua – tulista, juustoista ja perinteisistä – joten jokaisella suupalalla voi olla eri twist. Näin syntyy rento maistelusetti, joka toimii yhtä hyvin kesäjuhlissa kuin viikonlopun grillauksessa. Kylkeen grillataan makeaksi paahtunutta varhaiskaalia ja alle levitetään raikas piimäpohjainen kastike. Viimeistelyyn karamellisoitua pekaanimurua ja lehtipersiljaa. Helppo, näyttävä ja täynnä makua.

kokkaa resepti vaiheittain

Kommentoi, vinkkaa tai kysy

* Pakolliset kentät

Tallenna

Ostoslistalle