
Makkaravartaat ja grilattu varhaiskaali
Hot nduja grillimakkara 230 g35min (josta aktiivista 25min)
6
Helppo
Ainekset
- 1 kpl Snellman Aura grillimakkara 300 g
- 1 kpl Snellman Kunnon jalapeno-cheddar grillimakkara 360 g
- 1 kpl Snellman Hot nduja grillimakkara 230 g
- 500 g varhaiskaalia
- 2 rkl rypsiöljyä
- 3 rkl hunajaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 kpl ruukkua lehtipersiljaa
- 12 kpl grillitikkuja
Piimäkastike
- 3 dl piimää
- 1.5 dl majoneesia
- 1 kpl sitruunaa
Karamellisoitu pekaanimuru
- 0.5 dl fariinisokeria
- 2 rkl vettä
- 1.5 dl pekaanipähkinöitä
Ohje
-
Laita grillitikut likoamaan veteen.
-
Leikkaa makkarat kolmeen osaan ja hot nduja grillimakkara neljään osaan. Käytä yhteen vartaaseen kaksi grillaustikkua, jotta vartaat on helpompi grillata. Laita makkarat grillaustikkuihin siten, että jokaisessa vartaassa on kaikkia makuja.
-
Leikkaa varhaiskaali lohkoiksi, siten että kantaosaa jää jokaisen palaan. Sivele viipaleiden pintaa öljyä ja hunajaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
-
Valmista piimäkastike. Pese sitruuna ja raasta sen kuori. Purista mehua 2 rkl. Yhdistä piimä, majoneesi, sitruunan kuori ja mehu. Sekoita vispilällä kunnes se on tasaista.
-
Valmista karamellisoitu pekaanimuru. Mittaa kattilaan fariinisokeri, vesi ja pekaanipähkinät. Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 2–3 min. Kaada pähkinät leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä. Hienonna pähkinät veitsellä.
-
Grillaa makkaravartaat. Grillaa varhaiskaali.
- Kokoa annos. Levitä lautaselle piimäkastiketta ja nosta päälle grillattua varhaiskaalia. Nosta päälle vielä makkaravarras ja viimeistele pähkinämurulla ja lehtipersiljalla.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 300 g | |
---|---|---|
Energia | 1170 kJ / 282 kcal | 3509 kJ / 847 kcal |
Rasva | 22.9 g | 68.6 g |
- josta tyydyttynyttä | 6.3 g | 19 g |
Hiilihydraatit | 8.9 g | 26.8 g |
- josta sokereita | 8.8 g | 26.3 g |
Proteiini | 9 g | 27 g |
Ravintokuitu | 1.8 g | 5.3 g |
Suola | 1.4 g | 4.3 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.