Maksaa venetsialaiseen tapaan
4
40min kokonaisaika
Keskitaso
Ainekset
Maksaa venetsialaiseen tapaan
- 500 g Snellman Naudan maksapala n. 500 g
- 2 kpl sipulia
- 2 rkl voita
- 3 rkl oliiviöljyä
- 0.5 kpl ruukkua salviaa
- 1 dl valkoviiniä
- 1 rkl lihafondia
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl mustapippuria
Ohje
Poista maksasta kalvot ja leikkaa se ohuiksi, melko pieniksi viipaleiksi
Kuori ja viipaloi sipulit. Nypi salvia
Kuumenna voi ja öljy paistinpannulla keskilämmöllä. Lisää sipuliviipaleet ja hauduta ne kullankeltaisiksi. Lisää salvianlehdet. Sekoita
Nosta pannu hetkeksi liedeltä ja työnnä sipuliseos pannun toiselle reunalle. Laita pannu takaisin kuumalle levylle ja lisää maksaviipaleet. Paista ne molemmin puolin nopeasti kypsiksi
Lisää valkoviini ja lihafondi, sekoita. Mausta ja tarjoa heti valkosipulilla ja yrteillä maustetun perunasoseen kanssa.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 180 g | |
---|---|---|
Energia | 740 kJ / 178 kcal | 1332 kJ / 320 kcal |
Rasva | 12 g | 21.6 g |
- josta tyydyttynyttä | 3.7 g | 6.7 g |
Hiilihydraatit | 4.4 g | 7.9 g |
- josta sokereita | 0.9 g | 1.6 g |
Proteiini | 13 g | 23 g |
Ravintokuitu | 0.4 g | 0.7 g |
Suola | 1.1 g | 2 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.