Jauhelihapasteijat meksikolaisittain
2h 30min
20
Keskitaso
Ainekset
Taikina
- 1 l vehnäjauhoja
- 0.5 tl leivinjauhetta
- 2 kpl kananmunaa
- 1 dl maitoa
- 0.5 tl suolaa
- 200 g voita
- 1 litra rypsiöljyä kypsennykseen
Täyte
- 1 kpl Snellman Kunnon naudan jauheliha 20 % 400 g
- 2 kpl sipulia
- 3 kpl valkosipulinkynttä
- 1 kpl suippopaprikarenkaita koristeluun
- 2 kpl keitettyä kananmunaa
- 12 kpl vihreitä kivettömiä oliiveja
- 1 dl rusinoita
- 1 tl paprikajauhetta
- 0.5 tl chilitahnaa
- 0.5 tl rouhittua mustapippuria
- 1 tl suolaa
- 0.5 tl kanelia
Ohje
Tee taikina. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi, anna taikina levätä viileässä pari tuntia
Tee täyte. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää lihan joukkoon silputtu sipuli, hienonnetut valkosipulinkynnet ja kuutioitu paprika. Anna jäähtyä hiukan ja lisää joukkoon hienonnetut munat, oliivit ja rusinat. Sekoita hyvin ja mausta vahvasti
Kauli taikina ohueksi levyksi ja leikkaa siitä joko 10×10 sentin neliöit tai ota muotilla ympyröitä. Pane kullekin neliölle nokare täytettä, voitele reunat munalla ja taita pasteijoiksi. Painele reunat hyvin kiinni haarukalla
Kypsennä pasteijat upporasvassa tai voitele munalla ja kypsennä 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Uppopaistajan muistilista
Varaa uppopaistamiseen noin 1-1 ½ l rypsiöljyä.
Kuumenna öljy valurautapadassa tai teräskattilassa 160-180 asteiseksi.
Varmista öljyn riittävä kuumuus joko mittarilla tai tiputtamalla öljyyn taikinapalan tai pienen palan vaaleaa leipää. Kun se ruskistuu noin minuutissa kauniin ruskeaksi, on lämpötila sopiva.
Kypsennä vain muutama (2-3) leivonnainen kerrallaan padan ja leivonnaisten koosta riippuen.
Reikäkauha on kätevä väline leivonnaisten kääntämiseen ja öljystä nostamiseen.
Valuta leivonnaiset talouspaperin päällä.
Jäähdytä ja siivilöi käytetty öljy sekä säilytä viileässä. Voit käyttää samaa öljyä uppopaistamiseen pari-kolme kertaa.
Vinkkejä
Muista! Älä kuumenna rasvaa liikaa, sillä ylikuumentunut rasva saattaa syttyä palamaan. Varaa varmuuden vuoksi lähettyville pataan tai kattilaan tiiviisti sopiva kansi, jolla mahdollisen rasvapalon saa tukahdutettua.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 85 g | |
---|---|---|
Energia | 1580 kJ / 378 kcal | 1343 kJ / 322 kcal |
Rasva | 22.4 g | 19.1 g |
- josta tyydyttynyttä | 9.3 g | 7.9 g |
Hiilihydraatit | 32.8 g | 27.9 g |
- josta sokereita | 4.8 g | 4 g |
Proteiini | 11 g | 9 g |
Ravintokuitu | 2.2 g | 1.9 g |
Suola | 0.9 g | 0.8 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.