Jauhelihapasteijat meksikolaisittain
Empanadas de carne – jauhelihapasteijat meksikolaisittain! Latinalaisessa Amerikassa syödään upporasvassa tai pihauunissa kypsennettyjä täytettyjä pasteijoita, joita kutsutaan espanjaksi nimellä empanadas. Empanadat voidaan täyttää monella tapaa, useimmiten ne ovat erilaisilla kasviksilla täydennettyjä lihapasteijoita.
Meidän reseptissämme täyte on jauhelihapohjainen. Tämän tyyppiset jauhelihapasteijat ovat Meksikon ohella suosittuja erityisesti Chilessä.
Jauhelihaksi empanadoihin kannattaa valita Kunnon täyteläistä naudan jauhelihaa, joka sopii käyttötarkoitukseen erityisen hyvin hivenen korkeamman rasvapitoisuutensa ansiosta. Lisäksi se valmistetaan aina gm-vapaasta ja 100 % suomalaisesta, pakastamattomasta naudanlihasta.
Ainekset
- Taikina
-
- 1 l vehnäjauhoja
- 0.5 tl leivinjauhetta
- 2 munaa
- 1 dl vettä tai maitoa
- 0.5 tl suolaa
- 200 g voita tai margariinia
- Täyte
-
- 400 g Naudan jauhelihaa
- 2 sipulia
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 1 paprika
- 2 kovaksikeitettyä munaa
- 10-15 kivetöntä, vihreää oliivia
- 1 dl rusinoita
- 1 tl paprikajauhetta
- 0.5 tl chilitahnaa
- 0.5 tl rouhittua mustapippuria
- 1 tl suolaa
- ¼-½ tl kanelia
- Kypsennykseen
-
- 1 l rypsiöljyä
Jauhelihapasteijat meksikolaisittain — Ohje
-
- Tee taikina. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi taikinaksi, anna taikina levätä viileässä pari tuntia
- Tee täyte. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää lihan joukkoon silputtu sipuli, hienonnetut valkosipulinkynnet ja kuutioitu paprika. Anna jäähtyä hiukan ja lisää joukkoon hienonnetut munat, oliivit ja rusinat. Sekoita hyvin ja mausta vahvasti
- Kauli taikina ohueksi levyksi ja leikkaa siitä joko 10x10 sentin neliöit tai ota muotilla ympyröitä. Pane kullekin neliölle nokare täytettä, voitele reunat munalla ja taita pasteijoiksi. Painele reunat hyvin kiinni haarukalla
- Kypsennä pasteijat upporasvassa tai voitele munalla ja kypsennä 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
- Uppopaistajan muistilista:
- Varaa uppopaistamiseen noin 1-1 ½ l rypsiöljyä.
- Kuumenna öljy valurautapadassa tai teräskattilassa 160-180 asteiseksi.
- Varmista öljyn riittävä kuumuus joko mittarilla tai tiputtamalla öljyyn taikinapalan tai pienen palan vaaleaa leipää. Kun se ruskistuu noin minuutissa kauniin ruskeaksi, on lämpötila sopiva.
- Kypsennä vain muutama (2-3) leivonnainen kerrallaan padan ja leivonnaisten koosta riippuen.
- Reikäkauha on kätevä väline leivonnaisten kääntämiseen ja öljystä nostamiseen.
- Valuta leivonnaiset talouspaperin päällä.
- Jäähdytä ja siivilöi käytetty öljy sekä säilytä viileässä. Voit käyttää samaa öljyä uppopaistamiseen pari-kolme kertaa.
Vinkki!
Muista! Älä kuumenna rasvaa liikaa, sillä ylikuumentunut rasva saattaa syttyä palamaan. Varaa varmuuden vuoksi lähettyville pataan tai kattilaan tiiviisti sopiva kansi, jolla mahdollisen rasvapalon saa tukahdutettua.
Rakastettu koska ei pakastettu
Snellmanin Kunnon jauheliha on aina tuoretta, pakastamatonta, 100-prosenttisesti suomalaista lihaa perhetiloilta.
On jauhelihaa.
Ja sitten on tätä Kunnon jauhelihaa.