Munakas

Munakas 1

Täytetty munakas sopii hyvin sekä aamupalaksi että kevyeksi lounaaksi. Aineksia on helppo vaihdella sen mukaan, mistä tykkää tai mitä raaka-aineita omasta jääkaapista löytyy. Munakkaassa voi esimerkiksi hyödyntää edellispäivän tähteitä tai muita jääkaappiin ylijääneitä aineksia kuten juustoja, kasviksia tai vaikka sieniä. Munakas on helppo ja nopea ruoka, jonka hinta annokselta jää keskivertoa arkiruokaa edullisemmaksi. Munakasannosta on myös helppo täydentää vaikka salaatilla tai leivällä.

2 5 min

Ainekset

  • 4 kananmunaa
  • 0.5 dl vetta tai kermaa
  • 1 tomaatti
  • 100 g Yilkypsää kinkkua
  • suolaa
  • pippuria
  • voita paistamiseen

Munakas — Ohje

  1. Riko kananmunien rakenne haarukalla, vatkaa joukkoon neste ja mausteet
  2. Laita voita pannulle ja kaada seos kuumalle pannulle, paista hetki miedolla lämmöllä ja lisää paloiteltua ylikypsää kinkkua, viipaloitu tomaatti ja mausteet
  3. Käännä munakkaan toinen puolisko päälle. Kaada varovasti lautaselle
  4. Tarjoile ja nauti!
Leikkeleet-Perinteiset leikkeleet

”Perinteiset leikkeleet on olleet suomalaisten suosikkeja vuodesta toiseen ja siksi me halutaan tehdä ne niin hyvin kuin osataan. Natriumglutamaatti me jätettiin kokonaan pois jo vuosia sitten ja alettiin käyttämään enemmän suomalaista lihaa. Näitähän löytyy ilman savustusta ja sitten myös aidoilla leppälastuilla savustettuna.”

Ove, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit