Siirry sisältöön

Naudan lehtipihvi yrttimaustevoilla ja paahdetuilla kirsikkatomaateilla

Naudan lehtipihvi ulkofileestä 2 kpl 240 g

1h (josta aktiivista 25min)

2

Helppo

Kun haluat herkullisen ja elegantin aterian ilman turhaa vaivaa, tämä annos on täydellinen valinta. Ohueksi nuijittu naudan lehtipihvi paistetaan nopeasti kuumalla pannulla, jotta sen pinta saa kauniin paistopinnan ja sisus säilyy mehevänä. Päälle sulava yrttivoi viimeistelee makuelämyksen. Pihvin kanssa tarjoillaan pannulla kevyesti paahdettuja kirsikkatomaatteja, repeita ranskanperunoita sekä valmista aioli-kastiketta. Nopeasti valmistuva, mutta juhlava kokonaisuus sopii erityisiin hetkiin – ja on täydellinen valinta myös romanttiselle illalliselle.

Ainekset

Maustevoi
  • 75 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 dl hienonnettuja yrttejä (esim. persilja, ruohosiouli, basilika)
  • 1 kpl limeä
  • 0.25 tl suolaa
Paahdetut kirsikkatomaatit
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • 1 rkl oliiviöljyä
Lisäksi
  • 500 g ranskanperunoita (pakaste)
  • 1 dl aiolia

Ohje

  1. Ota liha huoneenlämpöön vähintään 30 minuuttia ennen paistamista.
  2. Valmista yrttimaustevoi. Hienonna yrtit veitsellä. Raasta limen kuori ja purista mehua 1 rkl. Yhdistä huoneenlämpöinen pehmeä voi, hienonnetut yrtit, limen kuori ja mehu sekä suola keskenään kulhossa. (Voit sulattaa voita kevyesti mikrossa muutaman sekunnin ajan, mikäli se on liian kovaa.)
  3. Kaavi maustevoi leivinpaperin päälle kasaksi. Käännä leivinpaperi voin päälle ja tee voista tanko. Käytä apuna esimerkiksi paistinlastaa. Kääri rullalle ja sulje päät. Siirrä pakastimeen.
  4. Valmista ranskalaiset pakkauksen ohjeen mukaan uunissa tai airfryerissä.
  5. Valmista paahdetut kirsikkatomaatit. Paista kirsikkatomaatit pannulla öljyssä 5 minuuttia välillä kääntäen. Nosta lautaselle odottamaan.
  6. Ota maustevoi pakastimesta ja viipaloi se. Laita aioli kahteen pieneen kulhoon.
  7. Kuumenna paksupohjaisessa paistinpannussa öljy ja voi. Anna lämmetä, kunnes voi ei enää vaahtoa. Lisää pihvit ja paista 1–2 minuuttia molemmin puolin. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  8. Kokoa annos. Lisää lautaselle ranskalaisia. Nosta viereen paistettu lehtipihvi, kirsikkatomaatit ja aioli.
Vinkkejä

Valitse paksupohjainen pannu, jotta lämpö ei pääse laskemaan pihvien paiston aikana.
Loput maustevoista säilyy pakastimessa muutaman viikon.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 500 g
Energia 1330 kJ / 320 kcal 6651 kJ / 1598 kcal
Rasva 21.9 g 109.7 g
- josta tyydyttynyttä 6.8 g 34.2 g
Hiilihydraatit 22.2 g 110.9 g
- josta sokereita 1.4 g 7.1 g
Proteiini 8 g 39 g
Ravintokuitu 1.2 g 5.8 g
Suola 0.7 g 3.4 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Kun haluat herkullisen ja elegantin aterian ilman turhaa vaivaa, tämä annos on täydellinen valinta. Ohueksi nuijittu naudan lehtipihvi paistetaan nopeasti kuumalla pannulla, jotta sen pinta saa kauniin paistopinnan ja sisus säilyy mehevänä. Päälle sulava yrttivoi viimeistelee makuelämyksen. Pihvin kanssa tarjoillaan pannulla kevyesti paahdettuja kirsikkatomaatteja, repeita ranskanperunoita sekä valmista aioli-kastiketta. Nopeasti valmistuva, mutta juhlava kokonaisuus sopii erityisiin hetkiin – ja on täydellinen valinta myös romanttiselle illalliselle.

kokkaa resepti vaiheittain

Kommentoi, vinkkaa tai kysy

* Pakolliset kentät

Tallenna

Ostoslistalle