Nyhtöpossu reseptejä löytyy useita erilaisia, mutta yhteistä niille kaikille on se, että pulled pork eli kotoisammin nyhtöpossu vaatii pitkän kypsennysajan. Tämän herkulliseksi mureutuneen lihan kanssa tarjoillaan yleensä jonkinlainen kastike ja yksi tai useampi lisuke. Tämä nyhtöpossu -ohje on melko yksinkertainen ja sen erikoisuutena on se, että marinadi on korvattu kuivamausteseoksella. Tätä kutsutaan ns. dry rub -menetelmäksi. Helpointa on valmistaa nyhtöpossu uunissa ja takaamme, että lopputulos on pienen odottamisen arvoinen!
Tämä nyhtöpossu saa väriä ja lievän savumaun savupaprikajauheesta, mutta voit yhtä hyvin käyttää tavallistakin paprikajauhetta. Kookossokerissa on eksoottinen kolan maku, mutta se ei kuitenkaan ole yhtä makea kuin esimerkiksi fariinisokeri. Kahvi puolestaan antaa nyhtöpossulle enemmän luonnetta ja sitä käytetäänkin usein esim. meksikolaisissa resepteissä.
Tässä siis Herra Snellmanin nyhtöpossu ohje, olkaa hyvät!
Laita uuni lämpenemään 125 asteeseen, sillä pitkään kypsytettävälle nyhtöpossulle lämpötila ei saa olla liian korkea.
Mittaa mausteet kulhoon ja sekoita hyvin. Laita kasslerliha voideltuun uunivuokaan.
Ripottele mausteseosta lihan päälle ja hiero tasaisesti lihan ympärille.
Nosta liha uuniin. Kokonaispaistoaika on noin viisi tuntia.
Ensimmäisen tunnin jälkeen peitä vuoka foliolla.
Kahden ja puolen tunnin kohdalla käännä liha ylösalaisin, jotta toinenkin puoli saa maustua lihaliemessä.
Nosta valmis liha uuunista leikkuulaudalle.
Revi liha kahdella haarukalla nyhtöpossuksi ja laita takaisin vuokaan.
Lisää 1 dl BBQ-kastiketta ja sekoita hyvin.
Tarjoile sopivan lämpöiseksi jäähtynyt nyhtöpossu sämpylöiden ja coleslaw-salaatin kanssa.
Ravintosisältö
/ 100g
/ Annos 180 g
Energia
1721 kJ / 413 kcal
3099 kJ / 743 kcal
Rasva
25.4 g
45.8 g
- josta tyydyttynyttä
7.8 g
14 g
Hiilihydraatit
17.7 g
31.9 g
- josta sokereita
4 g
7.2 g
Proteiini
28 g
50 g
Ravintokuitu
1.8 g
3.3 g
Suola
1.4 g
2.5 g
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.
Nyhtöpossu reseptejä löytyy useita erilaisia, mutta yhteistä niille kaikille on se, että pulled pork eli kotoisammin nyhtöpossu vaatii pitkän kypsennysajan. Tämän herkulliseksi mureutuneen lihan kanssa tarjoillaan yleensä jonkinlainen kastike ja yksi tai useampi lisuke. Tämä nyhtöpossu -ohje on melko yksinkertainen ja sen erikoisuutena on se, että marinadi on korvattu kuivamausteseoksella. Tätä kutsutaan ns. dry rub -menetelmäksi. Helpointa on valmistaa nyhtöpossu uunissa ja takaamme, että lopputulos on pienen odottamisen arvoinen!
Tämä nyhtöpossu saa väriä ja lievän savumaun savupaprikajauheesta, mutta voit yhtä hyvin käyttää tavallistakin paprikajauhetta. Kookossokerissa on eksoottinen kolan maku, mutta se ei kuitenkaan ole yhtä makea kuin esimerkiksi fariinisokeri. Kahvi puolestaan antaa nyhtöpossulle enemmän luonnetta ja sitä käytetäänkin usein esim. meksikolaisissa resepteissä.
Tässä siis Herra Snellmanin nyhtöpossu ohje, olkaa hyvät!