
Nyhtöpossu
Maatiaispossun kasslerpala n. 1,5 kg5h 20min (josta aktiivista 20min)
6
Helppo
Ainekset
Nyhtöpossu
- 1 kpl Snellman Maatiaispossun kasslerpala n. 1,5 kg
- 1 rkl kookossokeria
- 1 tl merisuolaa
- 1 tl savustettua paprikajauhetta
- 1 tl valkosipulijauhetta
- 1 tl sinappijauhetta
- 1 tl jauhettua korianteria
- 1 kpl ripaus chilijauhetta
- 0.5 tl Cayannepippuri
- 1 tl tummapaahteista haudutettua kahvijauhetta
- 1 dl BBQ-kastiketta
- 250 g coleslaw-salaattia
- 6 kpl sämpylää
Ohje
-
Laita uuni lämpenemään 125 asteeseen, sillä pitkään kypsytettävälle nyhtöpossulle lämpötila ei saa olla liian korkea.
-
Mittaa mausteet kulhoon ja sekoita hyvin. Laita kasslerliha voideltuun uunivuokaan.
-
Ripottele mausteseosta lihan päälle ja hiero tasaisesti lihan ympärille.
-
Nosta liha uuniin. Kokonaispaistoaika on noin viisi tuntia.
-
Ensimmäisen tunnin jälkeen peitä vuoka foliolla.
-
Kahden ja puolen tunnin kohdalla käännä liha ylösalaisin, jotta toinenkin puoli saa maustua lihaliemessä.
-
Nosta valmis liha uuunista leikkuulaudalle.
-
Revi liha kahdella haarukalla nyhtöpossuksi ja laita takaisin vuokaan.
-
Lisää 1 dl BBQ-kastiketta ja sekoita hyvin.
-
Tarjoile sopivan lämpöiseksi jäähtynyt nyhtöpossu sämpylöiden ja coleslaw-salaatin kanssa.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 180 g | |
---|---|---|
Energia | 1721 kJ / 413 kcal | 3099 kJ / 743 kcal |
Rasva | 25.4 g | 45.8 g |
- josta tyydyttynyttä | 7.8 g | 14 g |
Hiilihydraatit | 17.7 g | 31.9 g |
- josta sokereita | 4 g | 7.2 g |
Proteiini | 28 g | 50 g |
Ravintokuitu | 1.8 g | 3.3 g |
Suola | 1.4 g | 2.5 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.