Siirry sisältöön
Peruna-salamipizza

Peruna-salamipizza

Milano salami 100 g

1h 20min (josta aktiivista 20min)

4

Helppo

Perunaa pizzaan? Kyllä, luit aivan oikein! Ohueksi viipaloidut marinoidut perunat tuovat pizzaan ihanaa mehevyyttä ja kivan rakenteen. Muut täytteet kasataan pizzan päälle vasta paiston jälkeen. Italialaiseen tyyliin maustettu, rouhea ja ohut Milano salami sekä helppo rucolapesto takaavat makuelämyksen vailla vertaa.

Ainekset

  • 4 kpl valmista pitsataikinapullaa sulatettuna
  • 500 g jauhoisia perunoita
  • 1 kpl sitruunaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 0.3 tl suolaa
  • 0.3 tl mustapippuria
  • 1 kpl Snellman Milano salami 100 g
Rucolapesto
  • 65 g rucolasalaattia
  • 50 g parmesaani juustoa
  • 2 kpl valkosipulinkynttä
  • 0.5 dl auringonkukansiemeniä
  • 0.5 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl vettä
  • 0.3 tl suolaa

Ohje

  1. Sulata pizzataikina pakkauksen ohjeen mukaan. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.

  2. Pese ja kuivaa perunat. Voit kuoria ne halutessasi. Leikkaa perunat ohuiksi siivuiksi veitsellä, juustohöylällä tai mandoliinilla. Siirrä perunat kulhoon.

  3. Raasta 1 pestyn sitruunan kuori ja purista mehu kulhoon perunoiden päälle. Lisää 2 rkl oliiviöljyä ja mausta suolalla (¼ tl) sekä mustapippurilla (¼ tl). Sekoita ja anna perunaviipaleiden maustua huoneenlämmössä.

  4. Valmista rucolapesto. Kuori ja paloittele 1–2 valkosipulinkynttä. Raasta 50 g parmesanjuustoa.

  5. Mittaa kulhoon suurin osa ruokolasta (yhteensä 65 g, säästä hieman koristeluun), parmesaani, valkosipuli, ½ dl auringonkukansiemeniä, ½ dl oliiviöljyä, 2 rkl vettä ja ¼ tl suolaa ja soseuta sauvasekoittimella.

  6. Nosta taikinapallo jauhotetulle työpöydälle. Painele taikinassa olevaa ilmaa keskeltä reunoille. Venytä halkaisijaltaan noin 25 cm kokoiseksi pohjaksi uunipellille ilman leivinpaperia.

  7. Levitä pohjalle marinoituja perunaviipaleita. Valuta päälle noin 1 rkl kulhon pohjalle jäänyttä marinadia. Paista pizzat yksi kerrallaan 10–12 minuuttia.

  8. Levitä kypsän pizzan päälle rucolapestoa ja milano salamia. Viimeistele tuoreella rucolalla.

Ravintosisältö

/ 100g / Annos 350 g
Energia 919 kJ / 220 kcal 3215 kJ / 769 kcal
Rasva 10.8 g 37.6 g
- josta tyydyttynyttä 2.4 g 8.4 g
Hiilihydraatit 22.3 g 78 g
- josta sokereita 0.9 g 3.1 g
Proteiini 7 g 25 g
Ravintokuitu 2.1 g 7.4 g
Suola 0.9 g 3.1 g

Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.

Perunaa pizzaan? Kyllä, luit aivan oikein! Ohueksi viipaloidut marinoidut perunat tuovat pizzaan ihanaa mehevyyttä ja kivan rakenteen. Muut täytteet kasataan pizzan päälle vasta paiston jälkeen. Italialaiseen tyyliin maustettu, rouhea ja ohut Milano salami sekä helppo rucolapesto takaavat makuelämyksen vailla vertaa.

kokkaa resepti vaiheittain

maistoitko jo? 
kerro mitä tykkäsit facebookissa.

Tallenna

Ostoslistalle