Peruna-salamipizza
1h 20min (josta aktiivista 20min)
4
Helppo
Ainekset
- 4 kpl valmista pitsataikinapullaa sulatettuna
- 500 g jauhoisia perunoita
- 1 kpl sitruunaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 0.3 tl suolaa
- 0.3 tl mustapippuria
- 1 kpl Snellman Milano salami 100 g
Rucolapesto
- 65 g rucolasalaattia
- 50 g parmesaani juustoa
- 2 kpl valkosipulinkynttä
- 0.5 dl auringonkukansiemeniä
- 0.5 dl oliiviöljyä
- 2 rkl vettä
- 0.3 tl suolaa
Ohje
-
Sulata pizzataikina pakkauksen ohjeen mukaan. Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
-
Pese ja kuivaa perunat. Voit kuoria ne halutessasi. Leikkaa perunat ohuiksi siivuiksi veitsellä, juustohöylällä tai mandoliinilla. Siirrä perunat kulhoon.
-
Raasta 1 pestyn sitruunan kuori ja purista mehu kulhoon perunoiden päälle. Lisää 2 rkl oliiviöljyä ja mausta suolalla (¼ tl) sekä mustapippurilla (¼ tl). Sekoita ja anna perunaviipaleiden maustua huoneenlämmössä.
-
Valmista rucolapesto. Kuori ja paloittele 1–2 valkosipulinkynttä. Raasta 50 g parmesanjuustoa.
-
Mittaa kulhoon suurin osa ruokolasta (yhteensä 65 g, säästä hieman koristeluun), parmesaani, valkosipuli, ½ dl auringonkukansiemeniä, ½ dl oliiviöljyä, 2 rkl vettä ja ¼ tl suolaa ja soseuta sauvasekoittimella.
-
Nosta taikinapallo jauhotetulle työpöydälle. Painele taikinassa olevaa ilmaa keskeltä reunoille. Venytä halkaisijaltaan noin 25 cm kokoiseksi pohjaksi uunipellille ilman leivinpaperia.
-
Levitä pohjalle marinoituja perunaviipaleita. Valuta päälle noin 1 rkl kulhon pohjalle jäänyttä marinadia. Paista pizzat yksi kerrallaan 10–12 minuuttia.
-
Levitä kypsän pizzan päälle rucolapestoa ja milano salamia. Viimeistele tuoreella rucolalla.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 350 g | |
---|---|---|
Energia | 919 kJ / 220 kcal | 3215 kJ / 769 kcal |
Rasva | 10.8 g | 37.6 g |
- josta tyydyttynyttä | 2.4 g | 8.4 g |
Hiilihydraatit | 22.3 g | 78 g |
- josta sokereita | 0.9 g | 3.1 g |
Proteiini | 7 g | 25 g |
Ravintokuitu | 2.1 g | 7.4 g |
Suola | 0.9 g | 3.1 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.